Peste 15.000 de români au ajuns de Rusalii la mare

0

Peste 15.000 de români au ajuns pe litoral în minivacanţa de Rusalii, deşi estimările iniţiale ale turoperatorilor erau între 10.000 şi 12.000 de persoane. Aproape jumătate din turiști au venit din București.

 

Pe locurile următoare se situează Brașov, Prahova, Iași, Argeș și Galați, potrivit unui studiu al agenției litoralulromanesc.ro.

Sejururile pentru minivacanța de Rusalii au început să se vândă încă din luna ianuarie, dar pe perioada restricțiilor instituite de autorități în contextul pandemiei ritmul rezervărilor a fost mult diminuat. După ridicarea interdicțiilor de călătorie și, mai ales, după anunțul președintelui Klaus Iohannis că litoralul urmează să se deschidă la 1 iunie, numărul rezervărilor a crescut exponențial.

Inițial, s-a estimat că în minivacanța de Rusalii vor veni la mare între 10.000 și 12.000 de turiști, însă numărul acestora a crescut rapid în ultimele zile, depășind 15.000 de persoane. Cei mai mulți au venit pentru trei zile la mare, dar sunt și turiști care petrec doar două zile într-o stațiune românească de la Marea Neagră.

Din datele centralizate de litoralulromanesc.ro, în această perioadă, de Rusalii, sunt deschise aproximativ 100 de hoteluri pe litoral, față de 380 anul trecut, în aceeași perioadă. „Estimăm că, în medie, gradul de ocupare în hotelurile deschise e de 40-50%, dar sunt și unități de cazare care sunt ocupate la capacitate maximă”, a declarat Ionuț Nedea, directorul general al agenției litoralulromanesc.ro.

Cei mai mulți dintre turiștii ajunși în aceste zile pe litoral, respectiv 46%, au venit din București. Din Brașov au ajuns 7,4%, din Prahova 5,8%, din Iași 5,6%, din Argeș 5,2%, din Galați 4,5%, din Cluj 3,5% și din Craiova 3,4%.

Citește și: Virgil Popescu: Românii care merg în vacanță în Grecia sau Bulgaria trebuie să stea 14 zile în izolare la întoarcere

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele