Peste 1,8 miliarde de euro vor fi investite în educaţie prin PNRR

0

Deputatul PNL Alexandru Muraru, vicepreşedinte al Comisiei pentru Eucaţie, susţine că peste 1,8 miliarde euro vor fi investite în educaţie prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, scopul fiind reducerea diferenţelor dintre mediul rural şi urban privind accesul la educaţie.

Deputatul Alexandru Muraru afirmă, într-un comunicat de presă, că 23 la sută dintre şcolile româneşti sunt complet nereabilitate, 16 la sută nu au apă curentă în niciuna dintre clădirile ce aparţin unităţii respective, 43 la sută nu sunt conectate la o reţea de canalizare, iar 63 la sută dintre clădiri nu erau conectate la reţeaua de gaze.

”Suntem în această situaţie pentru că în ultimii opt ani de guvernare de stânga şcoala a fost mereu Cenuşăreasa investiţiilor, iar prin măsuri populiste actul educational a fost sabotat”, consideră deputatul liberal.
Alexandru Muraru susţine că actuala coaliţie de guvernare şi Ministerul Educaţiei şi-au asumat un program ”ambiţios” de modernizare a infrastructurii şcolii româneşti.

”Avem o şansă extraordinară prin alocarea a 6 la sută din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) care vor merge către Educaţie. Asta înseamnă 1,82 miliarde de euro. Vom susţine creşteri graduale, până în anul 2024, pentru finanţarea educaţiei, de până la 18 la sută din bugetul naţional (6 la sută din PIB) şi de până la 3 la sută din bugetul naţional (1 la sută din PIB) pentru finanţarea publică a cercetării”, a declarat Alexandru Muraru, vicepreşedintele Comisiei pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.

Irina Begu, eliminată din proba de dublu a Australian Open

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele