Peste 30 de milioane de lei au fost alocați de Guvern pentru masa caldă a copiilor din 50 de unități de învățământ

Informateca

Guvernul a aprobat ieri, 6 decembrie, lista celor 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat în care se aplică în acest an școlar Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi, precum și fondurile necesare finanțării programului. Suma alocată este de peste 30 de milioane de lei, finanțare asigurată de la bugetul de stat, după cum arată un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale.

Prima etapă a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi s-a aplicat în anul școlar 2016-2017 și a implicat tot 50 de unități școlare. Cele 50 de școli în care se va derula etapa a doua în anul școlar 2017-2018 au fost selectate astfel încât fiecare județ să aibă cel puțin o unitate de învățământ inclusă în proiect și, totodată, să fie reprezentative din punct de vedere al problemei semnalate (medii geografice izolate sau greu accesibile, medii sociale defavorizate, medii economice cu grad ridicat de pauperitate). De asemenea, s-a ținut cont de infrastructura necesară servirii mesei în școală (dacă există sau nu cantină, dacă există sau nu sală pentru prepararea sau pentru servirea mesei, dacă există sau nu spațiu pentru depozitare). Masa caldă sau pachetul alimentar va fi asigurat elevilor și preșcolarilor care participă la activitățile didactice, în limita a 7 lei pe zi pentru fiecare beneficiar.

Autoritățile locale au posibilitatea să suplimenteze finanțarea din venituri proprii. În același timp, autoritățile locale care nu sunt incluse în program pot stabili aplicarea acestuia în școli sau grădinițe, în condițiile asigurării finanțării din venituri proprii.

 

Citește și: Trei apeluri de proiecte pentru grădinițe și creșe în valoare de 258 de milioane de euro. Aflați când se depun cererile

 

Citeste si...  Rectorii vor o altă formă a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare

Produsele alimentare distribuite elevilor și preșcolarilor trebuie să respecte cerințele de conformitate prevăzute în regulamentele europene. Direcțiile județene de sănătate publică, respectiv cea a municipiului București, vor verifica respectarea normelor și condițiilor igienico-sanitare și a alimentației sănătoase în distribuția alimentelor. De asemenea, la cererea scrisă a părinților, din considerente de natură medicală, culturală sau religioasă, pachetele alimentare și masa caldă pot fi înlocuite cu produse alimentare adecvate situației elevilor și preșcolarilor.

Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare sau mesei calde se organizează la nivelul fiecărei unități administrativ-terioriale.

În termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență adoptată astăzi, Ministerele Sănătății și Educației vor elabora norme de aplicare, care se vor adopta prin Hotărâre a Guvernului.

Sursă foto: www.gorjeanul.ro

 

 

(0 vizualizari)

masa-calda-unități-de-învățământ

Post-ul Peste 30 de milioane de lei au fost alocați de Guvern pentru masa caldă a copiilor din 50 de unități de învățământ apare prima dată în Pedagoteca.


Sursa: Peste 30 de milioane de lei au fost alocați de Guvern pentru masa caldă a copiilor din 50 de unități de învățământ


Etichete:
Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *