Peste 4.500 de tone de alge, adunate de pe litoral doar în august

0
mare plaja constanta

De la începutul acestei luni, angajații Direcției Apele Române Dobrogea Litoral anunță că au strâns de pe plaje mai mult de 4.500 de tone de alge marine.

Conform Direcției Apele Române Dobrogea Litoral, vânturile puternice din ultima perioadă au adus în ultimele zile la malul Mării Negre o cantitate semnificativă de alge, mai ales în sudul litoralului autohton, în zona Mangalia – Vama Veche.

Doar luna august au fost adunate circa 4.500 de tone de alge, iar de la începutul lunii mai și până în prezent au fost colectate în total peste 9.000 de tone de vegetație marină.

Numai în weekendul care a trecut au fost adunate peste 1.000 de tone din sudul litoralului românesc, au transmis luni reprezentanții DARDL.

Potrivit acestora, algele sunt smulse de pe fundul mării de curenți în timpul furtunilor puternice și aduse la țărm. Ele se dezvoltă în număr mare la adâncimi mici în condiții de temperaturi ridicate și multă lumină. De asemenea, tot din cauza caniculei, algele intră rapid în putrefacție, provocând discomfort în rândul turiștilor de pe litoral.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele