Peste 50 la sută dintre cadrele didactice s-au vaccinat

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seară, că 44 la sută dintre angajaţii din învăţământ s-au vaccinat împotriva COVID-19, iar în ceea ce priveşte cadrele didactice, 50 la sută dintre acestea sunt imunizate. Testarea rămâne, însă, o soluţie realistă, a precizat ministrul.

 

”Cel puţin 155.000 de angajaţi (din educaţie s-au vaccinat- n.r.), care înseamnă peste 44% din totalul angajaţilor. Dacă ne referim la cadrele didactice sunt peste 50%. Avem o dificultate de contabilizare a celor vaccinaţi, pentru că au fost eliminate întrebările prin care cei întrebaţi spuneau, la înregistrarea în platformă, unde lucrează, deci puteau fi contabilizaţi. Sunt 155.000, plus toţi angajaţii din învăţământ care s-au vaccinat în centrele speciale, cum a fost maratonul vaccinării sau centrele drive-thru. Spre 60% sunt, e o estimare. Repet, în platformă avem 155.000 de angajaţi declaraţi din Învăţământ, din care peste 145.000 sunt vaccinaţi şi cu rapel”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la B1 TV, joi seara.
Potrivit ministrului, vaccinarea trebuie să rămână un act voluntar, dar campania iniţiată de Ministerul Educaţiei a ajutat la ridicarea procentului de vaccinare în şcoli.
”Vaccinarea e şi trebuie să rămână un act voluntar, dar deciziile trebuie luate în cunoştinţă de cauză. Cred că eforturile pe care ministerul le-a făcut, prin campania <Vaccinare şi testare pentru învăţare>, în care secretari de stat au mers în fiecare judeţ, asistaţi de către persoane cu competenţe medicle şi au răspuns întrebărilor, au reuşit să ridice procentul celor care au reuşit să se edifice şi să se vaccineze”, a precizat ministrul.
Sorin Cîmpeanu a adăugat că testarea zilnică a celor care nu s-au vaccinat nu este o soluţie realistă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele