Peste jumătate dintre persoanele infectate în ultimele 24 de ore, în Grecia, sunt turiști

0

Guvernul de la Atena are astăzi o ședință extraordinară cu privire la evoluția pandemiei, în urma căreia se impune adoptarea de noi măsuri și restricții în scopul diminuării numărului de infectări cu noul coronavirus. 

 

Presa elenă scrie că cea mai mare temere este legată de creșterea accelerată a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Numai în ultimele 24 de ore au fost raportate 58 de îmbolnăviri, 34 fiind de import, adică vizează turiști străini sau greci care au revenit în țară, iar 24 sunt din ficare interne.

Jurnaliștii greci scriu despre măsurile pe care ar putea să le ia autoritățile în aceste condiții, una dintre ele fiind purtatul măștilor. Astfel, cel mai probabil premierul grec va anunța obligativitatea purtării măștilor în spații închise și chiar și în spațiile deschise, dacă nu este posibilă păstrarea distanțării sociale – așa cum este cazul teraselor sau pe plaje.

Eventuale restricții ar urma să fie aplicate și pentru cluburi și localuri, în condițiile în care acolo nu sunt respectate măsurile, numărul persoanelor care pot sta la o masă.

Cine intră de azi în Grecia va trebui să aibă pe lângă formularul completat online și testul făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Nu sunt valabile testele rapide.

Totodată, autoritățile din Grecia testează la graniță, aleatoriu, chiar dacă există teste negative.

Citește și: Scapat de CCR de condamnări, Sebastian Ghiță se distrează in Grecia

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele