Vaccinului anti-COVID Johnson & Johnson a fost autorizat în UE

0
vaccin Johnson Johnson covid
- Reclama -

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat utilizarea în Uniunea Europeană a vaccinului anti-COVID realizat de compania americană Johnson & Johnson, potrivit unui comunicat al instituției. Vaccinul se administrează într-o singură doză.

 

Vaccinul, numit Janssen, este cel de-al patru autorizat în UE, după cele produse de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca/Oxford.

Rezultatele studiului clinic arată că vaccinul este eficient pentru persoanele peste 18 ani.

Studiile citate de EMA arată că vaccinul are o eficacitate de 67%.

- Reclama -

Dozele de vaccin pot fi păstrate la temperatura frigiderului. La 2/8 grade este stabil timp de trei luni, la -20 grade timp de doi ani, arată EMA.

Vezi și Vaccinuri anti-COVID vândute pe Darknet cu 1.000 de dolari doza

Cercetările şi testele clinice ale acestui vaccin au fost conduse de Janssen, de la multinaţionala americană Johnson &Johnson, însă la acest proiect au participat numeroase institute şi centre de cercetare americane.

Vaccinul constă într-un vector ce utilizează un adenovirus uman (virusul responsabil de răceala obişnuită) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 în celule. Vectorul de adenovirus utilizat în vaccin a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni şi declanşa boala.

Este administrat deja în Africa de Sud pentru eficacitatea sa împotriva tulpinii sud-africane de coronavirus.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele