Pfizer permite fabricilor de medicamente să producă pilula antivirală experimentală Covid-19

0
pfizer PF-07321332 Paxlovid.
Pfizer, Paxlovid
- Reclama -

Pfizer a declarat marți că a semnat un acord de licențiere pentru a permite un acces global mai larg la pilula experimentală Covid-19, numită PF-07321332 sau Paxlovid.

 

Acordul cu Medicines Patent Pool, o organizație de sănătate publică susținută de Organizația Națiunilor Unite, ar permite producătorilor de medicamente generice să facă pilula disponibilă pe scară largă în 95 de țări cu venituri mici și medii, acoperind 53% din populația lumii, a declarat compania.

Vezi și SHARP KC-G50EUH, pentru grădinițe, săli de clasă, birouri de până la 38mp

Pilula, cunoscută sub numele de PF-07321332 sau Paxlovid, trebuie administrată în asociere cu un medicament antiviral mai vechi numit ritonavir.

La începutul acestei luni, Pfizer a anunțat rezultatele topline ale studiului său, spunând că o analiză intermediară – efectuată înainte ca studiul să se încheie – a arătat o reducere cu 89% a riscului de spitalizare sau de deces din cauza Covid-19 în rândul persoanelor cărora li s-a administrat medicamentul în primele trei zile de la debutul simptomelor.

- Reclama -

„Pfizer nu va primi redevențe la vânzările din țările cu venituri mici și va renunța în continuare la redevențele la vânzări în toate țările care fac obiectul acordului, în timp ce COVID-19 rămâne clasificat de Organizația Mondială a Sănătății drept urgență de sănătate publică de interes internațional de către Organizația Mondială a Sănătății”, a declarat Pfizer în comunicat.

Fondul de Brevete pentru Medicamente, fondat de Unitaid în urmă cu 10 ani, facilitează accesul rapid la medicamente pentru persoanele din țările cu venituri mici și medii.

Pfizer nu a depus încă pilula pentru autorizare de către Us Food and Drug Administration, dar a spus că va face acest lucru înainte de sfârșitul lunii.

Vezi și Molnupiravir, tratamentul oral antiviral COVID-19, la prima autorizare din lume

Merk: acces la molnupiravirul antiviral în 105 țări cu venituri mici și medii

La sfârșitul lunii trecute, Merck, Ridgeback Biotherapeutics și Pool-ul de brevete pentru medicamente au anunțat un acord de licență voluntară pentru a contribui la crearea unui acces mai larg la molnupiravirul antiviral în 105 țări cu venituri mici și medii.

Molnupiravir este un antiviral oral Covid-19 pentru tratamentul Covid-19 ușor până la moderat de către adulții care sunt expuse riscului de Covid-19 sever și spitalizare. Acesta a fost autorizat de către Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicale din Marea Britanie la începutul acestei luni, iar companiile au solicitat autorizație de la FDA din SUA.

Merck, Ridgeback Therapeutics și Emory University – creatorii și deținătorii de licențe ai antiviralului – nu vor primi redevențe pentru aceste vânzări pe perioada în care Covid-19 rămâne o urgență de sănătate publică de interes internațional în conformitate cu clasificările Organizației Mondiale a Sănătății, au spus ei.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele