Piaţa mondială a videochatului este estimată la 10 miliarde de dolari. Mugur Frunzetti, Studio20: “Există modele care fac mai mulţi bani îmbrăcate decât dezbrăcate”

0

Piaţa mondială de videochat este estimată la 10 miliarde de dolari anual. Doar în România businessul de profil depăşeşte 100 de milioane de euro, ea continuând să se dubleze în trei ani, potrivit spuselor lui Mugur Frunzetti, proprietarul francizei Studio20.

Mugur Frunzetti, noul proprietar al francizei Studio20 vorbeşte despre preluarea bussinesului şi despre trenduri la nivel mondial pe piaţa studiorilor de videochat. Un nou trend care le-a “bătut” până şi pe americance este că modelele Studio20 se dezbracă mai puţin. Un altul, sunt mai creative. Unele gătesc la propriu pentru membrii lor.

Povestea celui mai mare studio de videochat din România – Studio20

După ce Robert Vanderty, fondatorul Studio20, a venit cu ideea de a dezvolta franciza Studio20 în România, prietenul Frunzetti l-a sfătuit cum să o facă, acesta având deja ani de experienţă ca antreprenor. El a venit cu un plan care prevedea ca până în 2020 să existe cel puţin 50 de francize în toată lumea: ”Pentru a dezvolta un volum atât de mare de francize, nu poţi însă să mergi pe o structură cu un singur nucleu, nu poţi să aduci pe toată lumea la training în Bucureşti, aici eşti limitat la o franciză la 3 luni.“ Astfel, Studio20 a deschis nuclee în statele care prezentau interes: Los Angeles pentru piaţa Statelor Unite, Cali pentru piaţa din Columbia şi de curând se va deschide şi la Budapesta.

Însă la început, actualul proprietar gândea altfel: ”Acum 4-5 ani era încă o piaţă gri, iar eu i-am zis că e foarte greu; e ca şi cum ai face taximetrie şi de mâine ai zice că plăteşti toţi banii pe cartea de muncă şi nu mai există planul. Şi firmele de taxi ar vrea să facă asta acum, dar n-au cum, pentru că oricine face primul asta moare. Aşa am crezut că e şi aici“.

”După ce a început el, am văzut că există modele care acceptă să plătească impozite la stat, lucru de neconceput înainte, şi am văzut că există modele care fac mai mulţi bani îmbrăcate decât dezbrăcate. Aici am avut şi o implicare destul de mare, am încercat să-i povestesc experienţele mele vizavi de relaţiile dintre femei şi bărbaţi, mai ales că atunci când îţi place cu adevărat o femeie eşti dispus să investeşti timp, bani, orice doar ca să fii lângă ea“, continuă proprietarul Studio20.

Până în prezent, Studio20 operează nouă studiouri de videochat în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Cali, Los Angeles şi Oradea, iar recent a semnat actele pentru o franciză la Budapesta. Studiourile care au reuşit să aducă cele mai mari venituri au fost cele trei din Bucureşti, cu 60% din totalul businessului, urmate de cele din Cluj, Timişoara, Craiova, Cali şi Los Angeles.

De asemenea, Studio 20 a deschis anul trecut în Bucureşti un nou studio de videochat glamour cu modele bărbaţi. Acest tip de studio de videochat nu se poate franciza decât după validarea modelului de business la finalul unui an de funcţionare.

Studio20 – studioul de videochat care-şi plăteşte taxele

Studio20 a ajuns la 9 milioane de dolari cifră de afaceri în 2016, taxele plătite către statul român pentru anul trecut fiind de peste un sfert din această sumă: 2,5 milioane de dolari.

Din păcate, în România fenomenul videochat nu se rezumă, însă, doar la activitatea de studio. Există români care practică acest job clandestin, iar unele companii IT au sesizat potenţialul afacerii şi au dezvoltat aplicaţii software pentru aceştia.

În anul 2015, poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii la 93 de adrese din judeţele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiş şi Ilfov, unde, potrivit anchetatorilor, evaziunea fiscală se ridica la 300 de milioane de dolari.

Cum se poate franciza Studio20

Cu o investiţie între 100 şi 200 mii de euro se poate rula anual un milion de euro, iar profitul brut poate ajunge la 200 de mii de euro pe an. Francizaţii participă cu întreaga echipă la traininguri de 4 săptămâni în studioul-pilot pentru a învăţa toate procedurile care fac modelele Studio 20 să aibă succes internaţional pe această nişă glamour; apoi, francizaţii apelează la sistemul naţional de recrutare, care garantează că studioul va funcţiona la capacitate maximă după mai puţin de un an.

Sursa: BusinessMagazin

Photo: Gabriel Hennessey

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele