Plângere la DNA pentru Ministerul Sănătății privind achiziționarea vaccinului antigripal

0
vaccin-antigripal

În pragul sezonului rece și al perioadei în care gripa începe să-și facă simțită prezența, Ministerul Sănătății a achiziționat un alt vaccin antigripal decât cel din caietul de sarcini, lăsând descoperit segmentul de vârstă 6 luni – 3 ani și făcând o pagubă de 11 milioane de euro.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, marţi, o plângere la DNA Bucureşti prin care solicită verificarea modului în care Ministerul Sănătăţii a făcut achiziţia de vaccin antigripal. El a reclamat că a fost achiziţionat un alt produs decât cel solicitat şi că a rămas descoperită grupa de vârstă cuprinsă între şase luni şi trei ani.

Citește și: Biblioteca Națională a României va găzdui Târgul Internațional de Carte pentru copiii BOOKerieni

“În anul 2019, Ministerul Sănătăţii a iniţiat o procedură de licitaţie pentru achiziţia de vaccin antigripal tetravalent prin acord cadru pentru o perioadă de 4 ani. Cantitatea de vaccin estimată a se achiziţiona a fost de minimum 50.000 de doze şi de maximum 8 milioane de doze. Ca urmare a referatului nr. 35528 din 14 martie 2019, Ministerul Sănătăţii a demarat procedura licitaţiei pentru acord cadru cu o valoare minimă de două milioane de lei şi maximă de aproape 10 milioane de euro. Caietul de sarcini pentru această procedură de licitaţie prevedea atribuirea către oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic. De asemenea, caietul de sarcini şi clarificările ulterioare prevăd ca vaccinul care urmează să fie achiziţionat să poată să fie administrat populaţiei de la şase luni în sus”, a declarat Emanuel Ungureanu, în faţa sediului DNA, preluat de Agerpres.

Ungureanu consideră că paguba este de aproape 11 milioane de euro, deoarece a fost achiziţionat un alt produs decât cel solicitat în caietul de sarcini.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele