Plata contribuțiilor, a TVA și a impozitului pe profit în contul unic de la Trezorerie, a fost amânată pana la 1 iulie

0
plata-tva-impozit-trezorerie-taxe

Azi, 28.12.2017, Guvernul a amânat , pana la 1 iulie , printr-o ordonanța de guvern, plata contribuțiilor, a TVA și a impozitului pe profit în contul unic de la Trezorerie.

Astfel, până la 1 iulie 2018, vor putea fi utilizate cele două conturi unice valabile până la 31 decembrie 2017.

Mai exact, de la 1 ianuarie 2018 vor intra în vigoare trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat și reducerea contribuției la Pilonul II, doar că banii vor fi virați de către companii în mai multe conturi.

Guvernul arată că „măsura are scopul sa protejeze contribuabilii de buna-credința, care vor evita astfel riscul depunerii de cereri pentru corectarea erorilor din documentele de plată sau de calculare a obligațiilor fiscale accesorii în cazul nevalabilității plații. Amânarea  termenului de aplicare s-a stabilit având în vedere modificările legislative recent adoptate în domeniul fiscal, care implică din partea contribuabililor conformarea la noile cerințe de raportare și îndeplinire a obligațiilor declarative și de plată”.

 

Citește și: ANOFM: 16.350 de locuri de muncă vacante

 

În prezent, în unul dintre cele două conturi de la Trezorerie, sunt achitate impozitul pe profit/venit/dividende, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor sau impozitul specific unor activități, iar în celălalt sunt plătite contribuțiile la pensie, sănătate și șomaj”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

De la 1 iulie 2018, toți banii vor fi virați statului într-un singur cont.

Autor: Alex Dumitriu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele