PNL: “Dacă PSD nu-l exclude pe Liviu Pop își asumă mesajul anti-occidental”

0

Liberalii solicită PSD excluderea din partid a senatorului Liviu Pop pentru că ”a jignit partenerii strategici ai țării”, după ce acesta a postat pe Facebook o imagine în care a comparat SUA, Olanda, Germania și Austria cu gândaci care invadează România. În caz contrar, PSD își asumă mesajul senatorului care reprezintă o gândire anti-occidentală și face parte din propaganda de sorginte rusească, folosită de regimurile totalitare.

”Senatorul PSD, Liviu Pop a jignit într-un mod inacceptabil unii dintre cei importanți parteneri occidentali ai României, prin publicarea unei imagini în care țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Austria sau Olanda sunt reprezentate de niște gândaci care invadează România. Imaginea publicată de senatorul Liviu Pop exprimă o gândire anti-occidentală care înfierează investițiile străine ca o formă de cotropire imperialistă a resurselor naționale. Solicităm conducerii și membrilor PSD să se delimiteze de astfel de mesaje publice și să-l excludă pe senatorul Liviu Pop din partid ca singură modalitate de a arăta că acest mod de gândire nu este specific partidului. În cazul în care Liviu Pop nu va fi exclus din partid, PSD confirmă că această exprimare este poziția oficială a partidului, o poziție anti-europeană, anti-democratică, împotriva economiei de piață, împotriva libertăților economice fundamentale precum libera circulație a capitalurilor, a bunurilor și serviciilor și a omenilor”, se arată într-un comunicat.

Liberalii acuză o manipulare grosolană și spun că mesajul senatorului face jocurile Rusiei și Gazprom, atitudine care nu este singulară în PSD, un alt exemplu fiind cel al consilierului Vioricăi Dăncilă, Darius Vâlcov.

”Acest fel de exprimare face parte din propaganda de sorginte rusească anti-occidentală și anti-democratică, folosită în regimurile totalitare din țările din fosta Uniune Sovietică, Cuba, Venezuela sau Coreea de Nord. Iar mesajul care însoțește imaginea publicată de senatorul PSD este o manipulare grosolană care ascunde interesele adevărate ale celor care nu doresc exploatarea gazelor din Marea Neagră și care fac astfel jocurile Rusiei și ale Gazprom. Prin atitudinea sa, PSD nu spune stop plecării gazelor gratis din România, ci spune stop exploatării gazelor din Marea Neagră pentru a servi interesele Rusiei care nu dorește reducerea dependenței României de gazul rusesc. Din păcate, exprimarea senatorului Liviu Pop nu este singulară și întâmplătoare la nivelul PSD. În ultimele zile, poziții publice similare au avut și președintele partidului, Liviu Dragnea, ca și principalul consilier al premierului României, Darius Vâlcov. Această atitudine publică și acest mod de gândire ale unor lideri ai partidului aflat la guvernare sunt extrem de nocive și afectează grav interesele strategice ale României”, precizează sursa citată.

Liviu Pop a postat pe facebook un mesaj în care SUA, Germania, Austria și Olanda sunt comparate cu niște gândaci. Mesajul este legat de exploatarea gazelor și presupusele interese strategice ale statelor.

Acesta a declarat ulterior, la Digi 24, că a distribuit fotografia pentru că i s-a părut ”foarte interesantă”.

Citește și Traian Berbeceanu, după ce liderul PSD a anunțat că s-a încercat asasinarea sa: Killer profesionist cu dirty business

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele