PNL reacționează la proiectul grațierii, după o săptămână

După ce au trecut mai multe zile de la publicarea proiectului de ordonanță privind grațierea, dar și după publicarea proiectului privind refacerea codurilor penale, PNL, principalul partid de opoziție, a emis astăzi un comunicat în care își prezintă poziția față de cele două norme.

0
Raluca Turcan, PNL
- Reclama -

Reacția este oarecum întârziată, în condițiile în care vine la câteva zile de la anunțul lui Klaus Iohannis, care cerea retragerea celor două proiecte. Totodată, PNL reacționează după ce zeci de mii de oameni au protestat în țară împotriva proiectelor.

Astăzi, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmă că Guvernul trebuie să retragă cele două proiecte de ordonanță de urgență. Potrivit lui Turcanu, ministrul Justiției, Florin Iordache, să demisioneze.

„Proiectele trebuie retrase”

„Guvernul trebuie să retragă, de îndată, cele 2 proiecte de ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea legilor din domeniul penal și să dea asigurări că actuala majoritate renunță la astfel de demersuri de subminare a statului de drept”, susține Turcan, într-un comunicat de presă.

„Actualul ministru al Justiției trebuie să demisioneze pentru încercarea sa de ciopârțire a legilor penale și de grațiere a protejaților politici”, a mai spus Turcan.

- Reclama -

Raluca Turcan subliniază că PNL își asumă să inițieze în Parlament, doar acolo unde e cazul, punerea în acord a legilor din domeniul penal cu deciziile Curții Constituționale.

Asta nu înainte de a exista o consultare publică prealabilă cu organizațiile magistraților și societatea civilă.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele