PNL trimite o scrisoare de informare către Comisia de la Veneția în legătură cu ordonanța de urgență care modifică legile justiției

0

PNL va trimite o scrisoare de informare către Comisia de la Veneția în legătură cu ordonanța de urgență adoptată luni de Guvern, care modifică legile justiției, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvând al PNL, Ionel Dancă.

„În continuarea demersurilor pe care PNL le-a inițiat pentru a opri aceste demersuri toxice ale coaliției penalilor din PSD-ALDE, vom informa membrii Comisiei de la Veneția cu privire la acest act normativ, cu privire la modul în care a fost adoptată această ordonanță și mai ales la modul ticălos în care a fost invocat prestigiul Comisiei de la Veneția pentru a pune de fapt în realitate prevederi care sunt complet contrare cu observațiile făcute de experții Comisiei de la Veneția”, a declarat purtătorul de cuvând al PNL, Ionel Dancă.

PNL a depus miercuri sesizarea la Avocatul Poporului, prin care i se solicită contestarea la CCR a OUG care prevede modificări la Legile justiției.

„Împreună cu colegul meu, deputatul Ioan Cupșa, vicepreședintele Comisiei speciale de elaborare a legilor justiției, am depus sesizare la Avocatul Poporului pentru a solicita acestuia să ceară CCR să analizeze constituționalitatea prevederilor stipulate în OUG elaborată de Tudorel Toader.

Ioan Cupșa: Este regretabil că atât de des suntem obligați să apelăm la CCR direct sau intermediat prin instituția Avocatului Poporului pentru a corecta ceea ce fac cei care sunt la putere. Au călcat cu bocancii. Această OUG este neconstituțională”, a declarat după depunerea sesizării, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

El a susținut că, dacă Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, nu își va îndeplini atribuțiile de serviciu, PNL va depune o plângere penală împotriva acestuia.

„Referitor la situația punctuală de astăzi, în care Avocatul Poporului se află în concediu, considerăm că este absolut o sfidare de nepermis, inacceptabilă. S-a umplut paharul pentru Victor Ciorbea în funcția de avocat al poporului. Dacă nu înțelege nici în al doisprezecelea ceas să își îndeplinească atribuțiile de serviciu, există posibilitatea unei plângeri penale împotriva domnului Victor Ciorbea, care nu și-a delegat atribuțiile pe perioada acestui concediu și care prin această lipsă a unei decizii care să reglementeze situația în care ne aflăm pune în imposibilitate exercitarea funcției de avocat al poporului. Domnia sa este dușman al poporului”, a adăugat Dancă.

 

Citește și Deputat USR:Liviu Dragnea pierde majoritatea în Camera Deputaţilor

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele