Imagini inedite cu podul peste Dunăre care leagă Tulcea de Brăila

0
Pod peste Dunăre între Tulcea și Brăila
Pod peste Dunăre între Tulcea și Brăila
- Reclama -

Lucrările la podul peste Dunăre, care leagă Tulcea de Brăila, au intrat într-o etapă nouă. După ce au fost ridicate cele doua turnuri, cu o înălțime de 192 de metri, săptămâna acesta a început construirea unei platforme, cu ajutorul căreia vor fi întinse cablurile de ancoraj.

 

A început ridicarea platformei la Podul suspendat peste Dunăre Brăila – Tulcea. Cu ajutorul ei se vor trage cele două cabluri de oțel peste pod, care vor susține partea pe care vom circula.

Pod peste Dunăre între Tulcea și Brăila
Pod peste Dunăre între Tulcea și Brăila

Viorel Eşanu, responsabil monitorizare lucrări: Este necesară întinderea acestor cabluri și finalizarea acestei platforme catwalk pentru că fără aceasta nu putem avea acces și întinde efectiv cablul principal. 56 peste această platformă provizorie se va merge efectiv în picioare, să spunem așa, și se va traversa în condiții de siguranță cu ajutorul acelor hamuri care le-ați văzut pe colegii mei.

În acest moment se lucrează la ridicare platformei de pe malul din județul Brăila, iar apoi se va trece pe malul celălalt, în Tulcea. L-am cunoscut pe project managerul acestei operatiuni care se anunță foarte complicată. Se numește Masaaki Nakayama și vine din Japonia. Este inginer de profesie și supraveghează cu foarte mare atenție fiecare operațiune de pe șantier. Este unul dintre cei mai buni specialiști din lume în materie de megastructuri metalice.

- Reclama -

Masaaki Nakayama – project manager lucrări pod: Pe partea Brăilei facem o paltformă, pe care vor merge muncitorii, acel catwalk, apoi pe partea Jijilei vom derula acelaşi proces, de la turn pana la ancoraj.

La final, se va construi platforma intre cele două turnuri, peste Dunăre. Pentru că este un proces amplu, navigaţia pe fluviu va fi oprită câteva ore pe zi, atât timp cât va fi nevoie.

Viorel Eşanu – responsabil monitorizare lucrări: O operațiune de amploare se va efectua între cele doua turnuri. Ne aflăm deasupra Dunării, va trebui sa utilizăm sistemul de tracţiune cu barje, vom avea niște trolii instalate pe barje de mare capacitate. Se emite automat un aviz către navigatorii către tranzitează zona aceasta pentru a evita orice fel de incident în timpul operatiunii.

Pod peste Dunăre între Tulcea și Brăila
Pod peste Dunăre între Tulcea și Brăila

După ce va fi gata, de pe platforma suspendată de lucru, muncitorii vor începe construcția cablurilor care vor susţine tablierul, adică partea pe care vom circula.

Podul suspendat de la Brăila este cel mai important proiect de infrastructură realizat în România, în ultimii 30 de ani. Va costa o jumătate de miliard de euro, bani proveniți, în mare parte din fonduri europene. Va avea o lăţime totală de 31 de metri, patru benzi de circulaţie şi benzi pentru pietoni şi biciclete.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele