Politicienii continuă să fure statul român: Securism, PNL, PSD tot aia e…

Cu acces la fondurile statului român, fără scrupule, cu relații la oamenii care au banii în vârful pixului de funcționar, politicieni români sau români apropiați politicienilor, continuă să ”sugă”

0
partide

Pandemie, coronavirus, oameni sărmani, oameni infectați, oameni bolnavi, oameni la ATI. E, asta e total neimportant pentru profitorii din politica românească. Cu acces la fondurile statului român, fără scrupule, cu relații la oamenii care au banii în vârful pixului de funcționar, politicieni români sau români apropiați politicienilor, continuă să ”sugă” mult și fructuos din banii statului, adică din banii noștri.

 

Președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Ciprian Ciucu, a postat pe Facebook imagini cu cadoul de protocol pe care i l-a trimis șefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) sector 6. E vorba despre un cadou cu produse de lux, în valoare de câteva sute de lei, despre care Ciucu anunță că l-a returnat.

”Costă 833 de lei, găsiți pachetul pe giftidea.ro, cod 7047. Eu mă gândesc că astfel de cadouri au plecat la mai mulți șefi de instituții. Am sunat-o pe doamna director să o întreb dacă e din partea dânsei sau sau din partea DGASPC și implicit din bani publici. Răspunsul a fost evitat cu pricepere. (…)

Pateul de gâscă, șampania originală, dulciurile simandicoase i-ar sta în gât oricărui om cu bun simț, dacă ar avea o bănuială cât de mică că alții, aflați în nevoie și beneficiari ai DGASPC, ar fi lipsiți.

 

 

Consilierii locali trebuie să se uite cu atenție la bugetul de protocol al DGASPC Sector 6”, a scris Ciucu pe Facebook.

Șefa Direcției pentru Protecția Copilului din Sectorul 6 al Capitalei este Gabriela Schmutzer. Este unul dintre bugetarii cu cele mai mari venituri, cu mult peste veniturile președintelui și premierului României.

Gabriela Schmutzer are un doctorat în Științele Apărării și Informații, obținut la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din București. Soțul său, Rudolf Schmutzer, are o carte publicată de Editura Universității Naționale de Apărare.

 

PSD e la putere în Bacău – un caz de renunțare la unele contracte

O firmă din Bacău, care a primit prin încredințare directă zeci de contracte pentru furnizarea de echipamente de protecție, a renunțat la multe dintre ele. Patronul firmei, care până acum două luni era furnizor de produse de papetărie, e acuzat că a fost implicat într-o afacere care duce la Dragoș Benea, puternicul baron PSD de Bacău.

Până în luna martie a acestui an, societatea băcăuană Progo Office, deținută de Ioan Daniel Bârgu, vindea papetărie și materiale pentru birotică la mai toate instituțiile descentralizate și la primăriile conduse de pesediști din județul Bacău.

spitalul județean din Bacău i-a atribuit un contract de aproximativ 900.000 de euro. Printre cumpărători, pe lângă Spitalul Județean Bacău, se numără Spitalul Municipal Adjud, Direcția pentru Protecția Copilului Bacău, Direcția pentru Protecție a Copilului Olt, Oficiul de Cadastru Bacău, Casa de Asigurări de Sănătate Bacău, Compania Regională de Apă Bacău, Parchetul de lângă Tribunalul Giurgiu, Direcția de Protecția Copilului Iași, Inspectoratul Județean de Poliție Galați, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj Napoca, ITM Bacău, Apele Române Siret Bacău, Spitalul Municipal Tg Secuiesc, Inspectoratul Școlar Iași, CNAIR, Ministerul Transporturilor, UM 01746 Bârlad, Spitalul Marie Curie  iar lista poate continua. Conform datelor oficiale, Progo Office are opt angajați, a avut o cifră de afaceri 3.433.136 lei în 2018 și profit de 993.336 lei, majoritatea provenind din contractele cu diversele instituții ale statului.

Penalii s-au speriat și au renunțat

Progo Office a anunțat că ”în contextul informațiilor defăimătoare și false puse în circulație de partide politice ai căror lideri au interese private în legătură cu sistemul public de sănătate și cu bugetele publice din domeniul medical, societatea PROGO OFFICE a luat decizia de a sista livrările de echipamente de protecție către SJU Bacău, urmând să onoreze comenzi din partea celorlalte spitale sau instituții medicale din țară… Pentru a nu mai plana nicio suspiciune, oricât de artificială și fabricată ar fi ea, PROGO OFFICE a hotărât ca în perioada următoare să se focuseze pe alți clienți, de mai mare anvergură, decât SJU Bacău și să sisteze furnizarea de echipamente către această unitate medicală”.

DNA a fost pe fir, dar?

Cine este Dragoș Benea. A fost ziarist la redacția sport a cotidianului aflat în proprietatea familiei Sechelariu. Din 2000 a ocupat funcția de viceprimar în administrația aceluiași Sechelariu. În 2004 a ajuns președintele Consiliului Județean Bacău, funcție pe care a ocupat-o până în 2016, când a fost ales senator. Din mai 2019, Benea este europarlamentar. Este considerat în continuare cel mai puternic om politic din Bacău și este extrem de influent în PSD.

Din 2014 numele său este legat de un dosar instrumentat de structura centrală a DNA, dosar rămas la stadiul de cercetare in rem.

Pentru e la putere, PNL! Penala liberală din Berceni, 500 de mii de euro de la dezastrul din Suceava

Tânără PNL, penală, ca prietenii din PSD, cu haine scumpe, buze puse, că așa se arată bogăția, pe numele ei Jenica Slav. Prostul gust și impostura sunt prieteni buni cu Jenica, dar nu despre excesele generate de carte puțină vorbim aici. Dar suntem nevoiți s=-l arătăm.

Să nu uităm, dacă cineva crede că PNL nu are moguli, uite că are: Spitalul din Suceava este subordonat Consiliului Județean Suceava condus de liberalul Gheorghe Flutur. Până recent, manager al unității medicale a fost Vasile Râmbu, un protejat al lui Flutur.

Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a făcut în plină pandemie de coronavirus o achiziție ciudată. Alo, DNA?! La începutul lunii aprilie, o societate din Berceni, fără activitate de la înființare, a primit de la spitalul sucevean un contract de 500.000 de lei. Patroana firmei, Jenica (Jenny) Slav, are 35 de ani, este membru activ al PNL Berceni și, în urmă cu doi ani, a fost condamnată la 10 luni și 20 de zile de închisoare pentru mărturie mincinoasă și instigare la infracţiunea de înşelăciune într-o poveste în care s-a demonstrat că furase un telefon mobil. În acest dosar, Slav a stat o noapte după gratii.

Romjenslav SRL Berceni a fost înființată în octombrie 2013 cu obiect de activitate ”comerț cu amănuntul care nu se efectuează prin magazine, standuri, chioșcuri și piețe”.

Sigur, avem noi ceva cu domnișoara… a vrut să vândă pantofi, dar nu a reușit. Jenica Slav a avut o tentativă nereușită de a face bani prin intermediul acestei societăți. Printr-un cont de Facebook, ea a scos la vânzare, în 2016-2017, încălțăminte pentru femei. Atât a putut!

Domnișoara Jenny, liberală, a ajuns și în jurul capitalei

Tranzacția de la Suceava semnată de Romjenslav cu o instituție publică, a fost urmată de  alte șase, în valoare de aproape 80.000 de lei.

Trei au avut ca obiect tot  furnizarea de materiale de protecție (combinezoane de 20.000 de lei la Autoritatea de Sănătate Publică Ialomița; viziere, mănuși și măști de aproape 1.300 de lei la Întreținere Peisagistică Domnești SRL, firmă deținută de Consiliul Local al comunei Domnești-Ilfov).

Celelalte – pentru șepci, curele, pantofi, cravate, geci, pantaloni, cămăși în valoare de circa 58.000 de lei – au fost încheiate cu Serviciul Public de Pază Obiective de Interes Județean Ilfov, instituție subordonată Consiliului Județean Ilfov.

Toate vânzările Romjenslav SRL Berceni cu instituții publice, în valoare totală de 580.000 de lei, au în comun apartenența directă sau formală a șefilor autorităților contractante la PNL, partidul din care face parte și patroana Jenny Slav:

– Spitalul din Suceava este subordonat Consiliului Județean Suceava condus de liberalul Gheorghe Flutur. Până recent, manager al unității medicale a fost Vasile Râmbu, un protejat al lui Flutur;

– Șeful Autorității de Sănătate Publică Ialomița, Dan Noel, a fost pus în funcție în ianuarie 2020 de către ministrul liberal al Sanătății;

– Întreținere Peisagistică Domnești SRL este o instituție condusă de un membru al Tineretului Liberal Ilfov pe nume Tiberiu Ganea;

– Serviciul Public de Pază Obiective de Interes Județean Ilfov îl are ca director pe Florin Răducu Covaci (foto stânga), consilier local PNL în Consiliul Local Mogoșoaia.

Așadar, orice partid te-ar ”deține”, bani faci în pandemie!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele