Polițiștii penali de la Caracal, puși sub acuzare

0

Violeta Mirea, Vasile Marian și Eugen Țenea sunt primii trei polițiști care vor fi puși sub acuzare de Secția Specială (SSIJ) în dosarul crimelor de la Caracal, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Vasile Marian, agent-șef principal la postul de Poliție din Dobrosloveni, este primul polițist care a stat de vorbă cu Ion Măceșanu, tatăl Alexandrei, în seara zilei de miercuri, 24 iulie 2019. Ion Măceșanu s-a prezentat la postul de poliție la ora 20.30, pentru a reclama dispariția fiicei sale. După ce a discutat telefonic cu șefa sa, agentul-șef i-a spus bietului om să meargă acasă și să revină a doua zi, în caz că fata nu se întoarce.

Eugen Țenea, agent principal la postul de Poliție din Dobrosloveni, este colegul lui Vasile Marian. Țenea a a fost de față la discuția dintre Ion Măceșanu și Vasile Marian, în seara zilei de 24 aprilie, la postul de poliție. A notat într-o agendă numărul de telefon al lui Ion Măceșanu, apoi a continuat alte activități, nu l-a mai interesat cazul.

Citește și UPDATE: Teodor Meleşcanu şi Alina Gorghiu în turul doi pentru șefia Senatului

Violeta Mirea, comisar-șef, șefa Secției 2 de Poliție Rurală Osica de Sus (de care aparțin opt posturi comunale, printre care și cel de la Dobrosloveni), a fost sunată de Vasile Marian în seara zilei de 24 aprilie, dar nu a luat nicio măsură. Mai mult, l-a sfătuit pe șeful de post să-l trimită acasă pe Ion Măceșanu și să-i spună să revină a doua zi dimineața, în caz că fata nu apare.

Primele măsuri în „cazul Alexandra” au fost luate pe 25 iulie, la 8.30 dimineața, la 12 ore de la sesizarea făcută de Ion Măceșanu. Procedura îi obliga pe polițiștii din Dobrosloveni să se deplaseze la domiciliul minorei și să constate dispariția ei, apoi să declanșeze imediat ancheta, cu prioritate pe găsirea fetei, care se putea afla în pericol.

Soții Mirea, comisari-șefi divorțați în acte

Violeta Mirea este soția comisarului-șef Nicolae Mirea, care până acum o lună a fost șeful Poliției Caracal. Nicolae Mirea s-a pensionat la jumătatea lunii august, iar Violeta Mirea la începutul lunii septembrie. Amândoi sunt pensionari tineri, abia au trecut de 50 de ani. Amândoi au pensii speciale, însumând peste 20.000 de lei pe lună.

Citește și Fifor: Ruşinos! Este anti-românesc şi anti-naţional

În curând, Nicolae și Violeta Mirea pot face nuntă din nou. Sau măcar se pot prezenta pentru a doua oară la ofițerul stării civile, pentru a se recăsători. Cum așa?! Foarte bine: în ianuarie 2018, Nicolae și Violeta au divorțat în acte, nu și în fapt. Ea era șefa Secției de poliție poliție rurală Osica de Sus, din preajma Caracalului, încă din 2014. El avea oferta de nerefuzat de a prelua șefia Poliției municipale Caracal. Între cele două funcții era însă o relație de subordonare, de aceea ele nu puteau fi deținute de rude de gradul 1, de genul soț-soție. Ar fi fost un conflict de interese.

Dar cum funcția era mai tentantă decât aparența unei căsnicii cu acte, iar Nicolae și Violeta sunt doi oameni extrem de lacomi, de o rapacitate înfiorătoare, cei doi au luat decizia să divorțeze. Erau căsătoriți de aproape 30 de ani şi au împreună doi copii majori.

Cei doi comisari-șefi au continuat să locuiască împreună, continuând să fie, în fapt, soț și soție.

Deținerea simultană a celor două funcții, de către Nicolae și Violeta Mirea, a fost o grav conflict de interese. Un abuz. Toate acestea nu pot fi șterse printr-o șmecherie în acte.

Raportul preliminar al Ministerului de Interne, în privinţa modului în care s-a acţionat pentru găsirea Alexandrei Măceşanu, indică nereguli grave în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cazul Violetei şi al lui Nicolae Mirea, șefii polițiilor care gestionau treburile în zona Caracal – Dobrosloveni. Unul dintre cele mai influente cupluri de poliţişti din judeţul Olt, cu grele proptele la PSD.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele