Ponta: România este dată afară de la masa deciziilor din UE

0
- Reclama -

Victor Ponta a redevenit extrem de vocal, perioadă de „penitență” de după plecare din fruntea Guvernului, fiind deja istorie.

Fostul premier a lansat un atac  la adresa celor „care conduc azi țara”, pe care îi acuză că se conformează proiectului propus  de Jean Claude Juncker de a creea o Uniune Europeană cu „două viteze”.

„ Acum înţelegeţi de ce România nu are voie să îşi facă propria politica externă, regională sau europeană? Înţelegeţi de ce în ţara noastră nu avem voie să vorbim despre altceva decât „lupta anticorupţie”? De ce nu avem voie să ne alăturăm „Grupului de la Vișegrad” ( Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria) care este pro SUA şi se lupta cu liderii UE pentru interesul propriilor cetăţeni? De ce la ultimul Consiliu European ( când s-a discutat practic această schimbare fundamentală de Strategie a UE) Preşedintele Iohannis a vorbit despre Ordonanţa 13? De ce trebuia să avem Preşedinte „pro Germania” şi Prim Ministru „pro Franţa” ? De ce dacă vrei să te lupţi pentru romani ori ai dosar penal ori ies cei „frumoşi şi liberi” în stradă să-ţi ceară demisia? Eu tot strig de luni de zile la emisiunile tv şi aici pe contul de Facebook că România iar este dată afară de la masa deciziilor din UE – totul cu evidentă complicitate a celor care ne conduc azi! Şi rămân cu strigătul …”

Fostul premier pare să-și fi reluat discursul exact de unde îl lăsase atunci când era acuzat de poziții anti-europene.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele