Ponta spune că Dragnea s-a întâlnit cu Kovesi și cu Coldea la pârlitul porcului

0
- Reclama -

Fostul prim-ministru Victor Ponta a susţinut, joi seara, că liderul PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea la tenis, la cafea şi, de Crăciun, în 2013, la „pârlitul porcului”, el afirmând că acesta a discutat cu cei doi despre dosarul „Referendumul”.

Citiți și Cartelul TelDrum a confiscat PSD

„Au fost întâlniri oficiale la K2, la SRI. Dacă ţine neapărat, îi aduc aminte şi de întâlnirile neoficiale. (…) Domnul Dragnea s-a întâlnit mai des decât mine şi cu Kovesi, şi cu Coldea, a discutat de dosarul domniei sale, de dosarul Referendumului”, a spus Ponta la B1.

Întrebat dacă întâlnirile lui Dragnea cu Kovesi şi Coldea au avut oc într-un cadru oficial sau neoficial, Ponta a răspuns: „La tenis, la cafea, la pârlitul porcului s-au întâlnit”.

Ponta a spus că „pârlitul porcului” a avut loc de Crăciun, în 2013.

Anterior, Ponta a fost prezent la Realitatea Tv, unde a susţinut că poate să îi „aducă” lui Dragnea fotografii de la întâlnirile acestuia cu Kovesi şi Coldea.

- Reclama -

„Cred că (Dragnea, n.r.) are nişte pierderi de memorie. Zice că nu s-a întâlnit cu Kovesi. Îi aduc eu poze de la întâlniri, de la vreo 20 de întâlniri. Au fost mai multe întâlniri, şi la K2 (sediu al SRI, n.r.), şi la T14 (sediu al SRI, n.r.). Diverse evenimente”, a spus Ponta, la Realitatea Tv.

Dragnea a admis, la România TV, că a fost la întâlniri cu Kovesi şi Coldea, dar într-un cadru oficial, la aceste întâlniri participând zeci de persoane.

„N-am negat niciodată că am fost la întâlniri unde au fost şi aceşti oameni, au fost întâlniri la care erau 70-80 câteodată, 100, câteodată 50, întâlniri oficiale sau semi-oficiale, oameni cu funcţii în statul român, de la toate partidele, membri ai Guvernului… Care e problema?”.

„Sunt foarte mulţi cetăţeni care se dau cocoşei de munte, cocoşei de şes, cocoşi, ca să iasă puţin în evidenţă folosind numele meu, se referă la mine, cu frânturi de adevăr, minciuni, ca şi cum eu sunt bolnav sau m-am îmbolnăvit de uitare…”, a spus Dragnea la România TV.

Ponta a scris miercuri pe Facebook că a fost martor la o scenă în care Liviu Dragnea cerea ajutor pentru dosarul său.

„Pe un singur coleg din PSD l-am văzut cu ochii mei si l-am auzit cu urechile mele când se ruga de Kovesi şi Coldea să îl ajute cu dosarul penal – Liviu Dragnea!!! Şi în timp ce se lupta pentru el însuşi sigur nu pomenea absolut nimic despre abuzurile contra altor colegi – niciodată! Ca aşa e Liviu – doar el contează! Nu vreau să vorbesc despre aceste lucruri pentru ca îmi pare rău de toti cei care ne-au votat şi au alte aşteptări de la noi – şi nu vreau să mă bag înapoi în “Mocirlă” cu Dragnea !”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Liviu Dragnea a reacţionat joi dimineaţă, susţinând că nu a avut nicio întâlnire cu Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, nici înainte şi nici după trimiterea în judecată, şi i-a transmis lui Victor Ponta, cel care a susţinut contrariul, să meargă în comisia SRI dacă are date legate despre intervenţii la Florian Coldea.

„Am fost trimis în judecată de doamna Kovesi, nu m-am întâlnit cu acea doamnă nici înainte şi nici ulterior, deci nu puteam să mă rog de cineva neîntâlnindu-mă. Iar dacă despre domnul Coldea ştie că ar fi putut influenţa astfel de dosare, ar trebui să meargă la Comisia SRI să spună acest lucruri, nu pe Facebook”, a spus Liviu Dragnea.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele