Prefectul Capitalei este optimist în privința măsurilor de relaxare

0

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, afirmă, luni, că rata de infectare în Bucureşti scade zilnic cu 0,2 puncte, ceea ce face posibilă speranţa ca în luna mai să se ajungă la o rată de infectare de sub 1,5 la mie, moment în care se vor putea lua noi măsuri de relaxare.

 

Alin Soica atrage, însă, atenţia că există şi scenarii mai puţin optimiste, care ţin de relaxarea prea mare din această perioadă de sărbători, dar şi de noile tulini de coronavirus care ar putea zădărnici planurile autorităţilor.

”Pasul de descreştere este undeva la 0,2 puncte procentuale. Dacă s-ar menţine aşa, şi sperăm să se menţină, putem avea speranţe că în luna mai să ajungem la 1,5 la mie rată de infectare şi atunci să putem să luăm şi alte măsuri de relaxare”, a declarat, luni, la Digi 24, Alin Stiuca.

Prefectul Capitalei a dat exemplu câtirva dintre noile măsuri posibile de relaxar: creşterea capacităţii – la 50% – la restaurante, săli de spectacole, dar şi spectacole drive-in cu 300 de particianţi.

Întrebat dacă există pericolul ca Bucureşti să revină în scenariul roşu, prefectuol Capitalei a afirmat: ”Există, din păcate, da, şi scenarii mai puţin optimiste. Am văzut o relaxare destul de accentuată în această perioadă de mini-vacanţă şi de acolo am putea să avem nişte efecte negative peste 2 săptămâni. Atât la mare cât şi la munte am văzut lucrul acesta. De asemenea, există factori externi, noua tulpină indiană care ar putea să se răspândească şi nu ştim încă efectale (…) Pot exista din punct de vedere probabilistic nişte efecte”.

Prefect București: Dublarea sau chiar triplarea capacităţii de vaccinare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele