Ministrul Sănătății pregătește reintroducerea listei medicamentelor esențiale

0

Vlad Voiculescu anunță că pregăteşte un ordin privind reintroducerea listei medicamentelor esenţiale. Ministrul a mai vorbit și despre instituţiile statului, cum ar fi Agenţia Naţională a Medicamentului sau Unifarm, care sunt profund slăbite de guvernările anterioare și au nevoie de ajutor.

 

„Lucrăm la un proiect de ordin de ministru, este pe ultimii paşi aş spune, şi ne uităm care este metoda cea mai bună pentru a aborda disponibilitatea medicamentelor esenţiale, sunt şi alte medicamente care sunt la risc în acest moment. Nu e un moment uşor, din acest punct de vedere, instituţiile statului sunt profund slăbite, vorbim de Agenţia Naţională a Medicamentului, unde un element esenţial precum inspecţia este deosebit de slăbit”, a afirmat Voiculescu la Parlament.

El a spus că trebuie „întărită” şi societatea Unifarm.

Vezi și Ciolacu: suspendarea rambursării creditelor şi cu plafonarea preţurilor la medicamente şi alimente

„Avem nevoie să întărim această instituţie, avem nevoie, de asemenea, să întărim o instituţie care se ocupă cu importul medicamentelor, se numeşte Unifarm, şi are probleme, unele de notorietate publică. Avem nevoie să abordăm problemele acestea sistemice. Da, la nivelul legislaţiei pregătim reintroducerea listei medicamentelor esenţiale”, a adăugat Voiculescu.

Citește despre cel mai bun purificator de aer anti coronavirus /COVID

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele