Premieră istorică în Germania: Principalii adversari ai lui Merkel vor fi conduşi de o femeie

0

Partidul Social Democrat din Germania (SPD) va avea în premieră o femeie ca preşedinte, după ce delegaţii de la conferinţa formaţiunii care are loc la Wiesbaden au ales-o pe Andrea Nahles pentru a ocupa această poziţie, relatează Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

Nahles, şefa grupului social-democrat Bundestag, devine prima preşedintă a SPD din istoria de 155 de ani a formaţiunii. Politiciana în vârstă de 47 de ani a obţinut 66,35% din voturi, învingând-o pe contracandidata sa, Simone Lange, primar al oraşului Flensburg (Schleswig Holstein, nord).

Ea îi urmează în funcţie lui Martin Schulz, care a demisionat după ce SPD a înregistrat cele mai slabe rezultate din 1933 la alegerile legislative din septembrie anul trecut.

Andrea Nahles va avea între altele dificila misiune de a readuce calmul în rândurile partidului, care încă nu şi-a revenit după acest eşec electoral şi în care se menţine o anumită opoziţie faţă de participarea la o nouă coaliţie guvernamentală cu conservatorii cancelarului Angela Merkel.

Cancelarul Angela Merkel a reacţionat pe Facebook la vestea alegerii noului preşedinte al SPD. “Felicitări Andrea Nahles – pentru o cooperare bună corectă”, a scris Merkel.

 

De Mitu Vlad

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele