Presa a aflat unde s-a adăpostit Medvedchuk in Kiev

1
- Reclama -

Liderul OPZH, Viktor Medvedchuk, acuzat de corupție, era reținut de Serviciul de Securitate al Ucrainei în timpul unei operațiuni speciale. Își așteaptă „evacuarea” din Ucraina la Kiev la o casă de pe strada Yaslynska nr. 11 V, unde este înregistrat NABU/SAP.

Acest lucru a fost aflat de jurnaliștii „Schemes”, care au stabilit că Vadim Shlenchak este înregistrat la această adresă din 2019. În timpul președinției lui Viktor Ianukovici, a fost șef adjunct al companiei de stat Ukrgazvydobuvannya și a continuat să lucreze acolo după Revoluția demnității.

„Vadym Shlenchak, participant la ancheta NABU/SAP, care a primit deja un rechizitoriu, cazul este în faza de judecată la Curtea Supremă Anticorupție. 

Potrivit detectivilor NABU, Vadym Shlenchak, împreună cu alți inculpați din acest caz, a asistat un fost deputat și om de afaceri într-o schemă de corupție pentru a fura fonduri din producția și vânzarea de gaze naturale în baza unor acorduri de asociere în comun cu PJSC Ukrgazvydobuvannya, în urma cărora statul a suferit pierderi în valoare de peste 700 de milioane UAH ”, au spus anchetatorii, adăugând că încă nu au putut să-l contacteze pe Shlenchak pentru comentarii.

Anterior, Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) i s-a spus de către garda sa de corp că Viktor Medvedchuk a lucrat pentru Adjunctul Poporului în ultimii 20 de ani.

- Reclama -

Între timp, DBR a raportat că Tribunalul Districtual Lychakiv din Lvov a arestat alte 154 de bunuri mobile și imobile ale deputatului popular al Ucrainei Viktor Medvedchuk și ale soției sale Oksana Marchenko. Acestea includ 26 de mașini, 30 de terenuri, 23 de case, 32 de apartamente, 17 locuri de parcare și un iaht cu motor, acțiuni la capitalul autorizat a 25 de companii, beneficiarul efectiv al cărora este Viktor Medvedchuk sau soția sa.

Se va aminti că Viktor Medvedciuk a fost dorit mai întâi să fie deportat în Transnistria nerecunoscută, iar apoi la Moscova.

Citește și: Rusia, inflație record

 

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele