Presa din Australia a aflat motivul pentru care autoritățile i-au anulat viza lui Novak Djokovic

0

Presa din Australia a aflat motivul pentru care autoritățile i-au anulată viza lui Novak Djokovic. Sârbul a obţinut o suspendare a expulzării sale din Australia și va rămâne la Melbourne până mâine.

Cetățenii străini vor să intre în Australia trebuie să fie vaccinați împotriva COVID-19 sau trebuie să aibă o scutire medicală.

Djokovic, care este nevaccinat, obținuse o scutire medicală în baza unui document care atestă că a fost infectat cu coronavirus în ultimele 6 luni, scrie The Age.

Însă Poliția de Frontieră nu consideră însă că adeverințele care atestă vindecarea de Covid-19 reprezintă o scutire valabilă de la reguli și nu i-a permis accesul în țară.

Două comisii medicale au aprobat cererea lui Djokovic – una ce aparține de federația australiană de tenis și celălaltă de la Departamentul de Sănătate din statul Victoria – autoritățile federale nu au luat o decizie fermă în acest caz.

Grupul tehnic privind gestionarea pandemiei în Australia transmitea în 14 decembrie că „dovezile sugerează că infecția anterioară reduce riscul de reinfectare timp de cel puțin șase luni (și, prin urmare, poate fi considerată o scutire temporară de la vaccinare, pentru maximum șase luni)”. Dar apoi precizează că două doze „sunt necesare în continuare pentru a fi considerat pe deplin vaccinat”, iar infecția anterioară „nu este o contraindicație pentru vaccinare”.

Novak Djokovic a contestat joi în justiţie decizia autorităţilor australiene de a-i anula viza şi de a-l expulza din ţară și a obţinut o suspendare a acestei decizii şi în consecinţă nu va fi expulzat, urmând să rămână până luni la Melbourne, informează cotidianul L’Equipe, citat de Agerpres.

Plângerea înaintată de Djokovic, care a fost analizată de un judecător din Melbourne, i-a permis acestuia să obţină o suspendare şi deci nu va părăsi Australia pentru moment.

Cazul său a fost amânat pentru luni dimineaţă, la ora locală 10:00, când va fi luată o decizie în privinţa întoarcerii sau nu în Serbia.

Avocaţii liderului mondial au avut termen până sâmbătă la ora 14:00 pentru a prezenta noi elemente la dosar, inclusiv eventuale probe care să ateste validitatea scutirii medicale a numărului unu mondial, care şi-a petrecut weekend-ul la Park Hotel, un hotel de carantină din Melbourne.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele