Presa internaţională: Aplauze pentru Simona, huiduieli pentru primarul Bucureştiului

0
- Reclama -

Publicaţiile New York Times, Daily Mail, San Francisco Chronicle sau Washington Post menţionează, preluând ştirea agenţiei Associated Press, despre ceremonia de la Arena Naţională, unde liderul mondial WTA, Simona Halep a fost aplaudată, în timp ce primarul Capitalei, Gabriela Firea a fost huiduită.

Aproximativ 20.000 de persoane s-au strâns pentru a o aplauda pe Simona Halep, care a devenit prima jucătoare din România ce a câştigat un titlu de Grand Slam după decenii. Fanii s-au strâns luni la Arena Naţională pentru a a o vedea pe Halep. Dar când pe scenă a apărut primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, mulţimea a schimbat aplauzele în huiduieli. Firea a reacţionat mai târziu afirmând că grupări alte miliardarului George Soros au conspirat pentru a «compromite evenimentul», a notat agenţia americană, preluată de publicaţii din întreaga lume.

Publicaţiile franceze L’Equipe şi Le Figaro subliniază primirea triumfală de care a avut parte Halep la Bucureşti, după ce a reuşit să aducă primul Grand Slam în România după 40 de ani.

Sub titlul „Revenirea triumfală a Simonei Halep în România după titlul obţinut la Roland Garros”, Le Fiagro a scris că „peste 15.000 de persoane au sărbătorit primul titlu de grand slam al numărului 1 mondial pe stadionul naţional din Bucureşti”.

„România aştepta aşa ceva din 1978, de la încoronarea Virginiei Ruzici la Paris. Deci, în mod inevitabil, românii au sărbătorit cum se cuvine revenirea în ţară a copilului minune, Simona Halep, luni. La două zile de la victoria pe zgura turneului de la Roland Garros, primul titlu de grand slam după trei eşecuri, numărul 1 mondial a primit o întâmpinare triumfală. Demnă de un start rock, cu peste 15.000 de persoane adunate pe stadionul naţional cu această ocazie”, a notat Le Figaro.

- Reclama -

„Simona Halep a revenit în România după week-end-ul triumfal de la Roland Garros. Întâmpinarea a fost ca pentru o vedetă, cu o conferinţă de presă în faţa unui număr mare de jurnalişti. Apoi a urcat în maşină cu destinaţia Arena Naţională din Bucureşti, stadionul de fotbal unde joacă Steaua şi Dinamo Bucureşti şi unde a fost o ceremonie deschisă tuturor românilor care doreau să participe. Au fost aproape 20.000, potrivit estimărilor iniţiale, umplând o tribună şi cele două peluze”, a notat site-ul oktennis.it.

„Un pic împotriva curentului întregii atmosfere, fluierături au fost adresate primarului Bucureştiului, Gabriela Firea, personaj controversat şi niciodată acceptat de locuitorii capitalei României, pentru că face parte din factiunea politică pe care ei o consideră coruptă”, a mai notat sursa citată, care a amintit şi de controversa legată de locul în care urma Simona Halep urma să-şi prezinte trofeul, în afara stadionului.

„Simona Halep s-a întors acasă: a fost întâmpinată într-o atmosferă nebună” a tritrat sportface.it.

„Simona Halep a fost întâmpinată ca o regină în România. După succesul din finala de la Roland Garros, numărul 1 mondial a fost salutată de peste 15.000 de persoane pe Arena Naţională din Bucureşti, care i-au scandat numele, „, a notat sursa citată.

„Halep a mişcat mulţimile în România pentru a sărbători titul ei la Roland Garros”, a titrat L’Equipe, care a adăugat că lasă imaginile să vorbească de la sine despre atmosfera de sărbătoare cu care a fost întâmpinată jucătoarea pe Arena Naţională.

„Românii au aplaudat-o pe Halep şi au huiduit primarul Bucureştiului”, a titrat agenţia AP.

Primarul Genreal al Capitalei a fost huiduit luni seara pe Arena Națională, la ceremonia dedicată Simonei Halep, de zecii de mii de oameni prezenți pe stadion.

La scurt timp după momnetul jenant petecut pe stadion pentru Primarul General al Capitalei, aceasta posta un mesaj pe facebook în care aducea acuzații halcuinante la adresa celor veniți pe Național Arena.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea scria pe facebook că cei care au huiduit-o pe stadion erau “sorosiști”, ba chiar acuză și „ONG-urile” pentru această întâmplare.

Gabriela Firea a dus acuzații acuzații absurde la adresa lor, acuzații lipsite de argumente, spunând că totul ar fi fost planificat încă de ieri dimineață, când “aparatul sorosist de propaganda, prin organele sale tributare de presa au demarat actiunea: compromiterea evenimentului, cu tot felul de stiri false si comentarii rautacioase”.

Primarul Genereal Al Capitalei i-a descris de asemnea pe cei prezenți luni seara pe Național Arena ca fiind “echipe de cetateni cu venin au venit bine organizate, plasate strategic printre oameni decenti”.

La scurt timp după publicarea postării, primarul și-a închis pagina de Facebook.

Citește și Simona Halep a cazut victima unei farse pusă la cale de agentii brigazii rutiere

De Vlad Mitu

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele