Președintele grupului Danone și-a dat demisia

0

Acţiunile Danone au crescut luni dimineaţă cu aproape 5%, după ce Consiliul de Administraţie a anunţat că Emmanuel Faber va demisiona din funcţia de preşedinte director general, iar Gilles Schnepp, care obţinuse funcţia de director la finalul anului trecut, a fost numit preşedinte non-executiv cu efect imediat.

 

Demisia lui Emmanuel Faber fusese anunţată duminică de publicaţia Le Figaro.

Investitorul american Artisan Partners s-a alăturat celor de la BlueBell Capital Partners, solicitând Danone să găsească un nou director general pentru a-şi îmbunătăţi guvernanţa şi a accelera eforturile pentru majorarea profitului. Ei susţin că trebuie realizate schimbări în cadrul grupului, care a rămas în urma rivalilor în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19). Artisan Partners este al treilea mare acţionar al Danone, cu o participaţie de aproape 3%.

La începutul acestei luni Faber anunţase că rămâne preşedinte dar renunţă la funcţia de director general.Sub conducerea lui Emmanuel Faber vânzările, marja de profit şi preţul acţiunilor Danone s-au situat în urma Nestle şi Unilever.

Emmanuel Faber a avut dificultăţi în a relansa Danone pe fondul competiţiei de pe piaţa din Europa, creşterii preţurilor la lapte şi apariţiei unor noi competitori precum Chobani în SUA. În 2020, compania a pierdut un sfert din valoarea de piaţă.

Bursa de Valori Bucureşti a deschis în creştere pe toţi indicii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele