Preşedintele Iohannis a „mitraliat” conducerea MAI

0
- Reclama -

Extrem de activ de la începutul anului, președintele Klaus Iohannis a lansat un atac nemilos la adresa conducerii Ministerului de Interne, după violențele de la manifestația din Piața Victoriei:

„A fost evident pentru oricine ce au urmărit demonstraţiile că românii au protestat pașnic şi a fost la fel de evident că aceşti demonstranţi violenți au venit cu scopul de a strica manifestaţia din Piaţa Victoriei. Felul în care MAI  nu a gestionat situaţia şi felul în care jandarmii au acţionat faţă de aceste grupuri de instigatori mă nemulţumeste profund. Toată lumea din instituţiile de forţă a avut toate informaţiile necesare. La MAI s-a ştiut foarte clar când, unde și ce grupuri se pregătesc pentru a „sparge” demonstraţia şi i-au lăsat liberi să se amestece. În loc să-i izoleze pe acești acolo unde s-au adunat, și s-a știut bine unde s-au adunat, i-au lăsat să se amestece printre demonstranții pașnici, punând astfel în pericol nu doar demonstrația ci chiar sănătatea românilor simpli care s-au dus să protesteze pașnic”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele o acuză pe ministrul Carmen Dan, că dacă știa că se va încerca deturnarea protestului, înseamnă că nu conduce Ministerul de Interne ci doar „stă”  în repectiva clădire: „Foarte grav mi s-a părut faptul că doamna ministru de Interne s-a dus la televizor și a spus că ea nu a știut nimic. Păi dacă nu a știut nimic este cu atât mai grav. Înseamnă că nu conduce ministerul ci doar stă în minister. Acest lucru este inadmisibil. Solicit doamnei ministru de Interne și Jandarmeriei lămuriri scrise, urgente și clare, de ce și cum a fost posibil să fie lăsate elemente violente să distrugă o manifestație pașnică cu tot Ministerul de Interne de față. Aseară au avut loc demonstraţii şi proteste masive în toată ţara şi sunt foarte impresionat de amploarea acestor manifestări şi de faptul că românii au înţeles foarte bine despre ce e vorba cu aceste ordonanţe de modificare a codurilor penale şi au arătat ce vor – un stat de drept. Aceste demonstrații au fost eminamente pașnice. Românii s-au adunat în număr foarte mare și și-au spus păsul”.

- Reclama -

De asemenea președintele îl consideră vinovat pentru cele întâmplate și pe șeful PSD, Liviu Dragnea: „Același Dragnea cu „din scoarță în scoarță”? Este responsabil. Ne-a spus tuturor, și în campanie și după campanie, că el conduce partidul cu mâna de fier și toate se întâmplă sub directa lui coordonare. Dacă bine rețin, s-a instituit la PSD un comitet de coordonare a Guvernului. Păi să-i coordoneze”.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele