Președintele Iohannis, prezent la deschiderea anului școlar: „unii politicieni se tem de școală”

0

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la deschiderea anului școlar 2019-2020. Șeful statului a fost alături de elevii de la Școala Gimnazială „Ferdinand I”, București, una dintre cele mai „bune” școli din Capitală.

“Cuvântul «școală» are diverse semnificații și stârnește, cum știm, o diversitate de emoții. Dar școala nu ar trebui să însemne niciodată doar o simplă clădire, chit că și ea contează. Este o comunitate de prieteni sau de colegi, este locul unde copiii își încep drumul spre maturitate, ghidați și îndrumați de dascălii lor. Ați văzut însă și voi, dragi copii, unii politicieni se tem de școală! Aici, în școală, sunt formați oamenii care le taxează erorile de logică și, mai nou, destul de des, de exprimare.Tot aici se resimte eșecul politicilor publice din educație, dar și lipsa de creativitate a acestora”, le-a transmis Iohannis elevilor la deschiderea noului an școlar de la Școala Gimnazială Ferdinand I din București.

Șefu statului a mai spus că, “în loc să fie adoptate măsuri pentru creșterea calității educației, se preferă măsuri de facilitare a fraudei la bacalaureat”.

De asemenea, Iohannis a criticat și faptul că “se încearcă reducerea numărului celor care ajung să susțină examenul de evaluare națională sau “se propune repartizarea automată spre școli profesionale a celor care iau medii mai mici, în loc să avem organizarea unor evaluări credibile de aptitudini”.

De când a preluat mandatul de la Cotroceni, Klaus Iohannis nu a lipsit de la niciun început școlar preuniversitar, fie că a ales o școală din București, fie din țară.

Politicienii vor fi, luni, alături de elevi în prima zi de școală. Pe lângă Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă se va afla la o școală din Hunedoara. Sunt și lideri politici care vor absenta, printre care Călin Popescu Tăriceanu și Ludovic Orban, transmite Mediafax.

Citește și Iohannis respinge ”categoric” toți miniștrii, Dăncilă vorbește de ”cinism” pe care nu îl poate califica

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele