Preşedintele Iranului a anulat un interviu la CNN fiindcă jurnalista a refuzat vălul islamic

1

Ebrahim Raisi a anunțat în ultimul moment că anulează întâlnirea deja stabilită cu reporterul american de televiziune Christiane Amanpour, a declarat aceasta pe Twitter.

Interviul trebuia să aibă loc la New York, iar Amanpour a postat și o fotografie a scaunului gol din faţa ei, care era pregătit pentru liderul iranian.

În Iran protestele se extind, iar femeile ard hijabul după moartea lui Mahsa Amini săptămâna trecută, în urma arestării acesteia de către „poliţia morală”. Organizaţiile pentru drepturile omului spun că cel puţin 8 persoane au fost ucise în aceste zile.

În ultimele ore, televiziunea de stat din Teheran a declarat că morţii ar fi 17, inclusiv un număr nespecificat de agenţi. ONG-ul „Iran Human Rights” cu sediul în Oslo declară că cel puţin 31 de civili au fost ucişi. Aseară am vrut să-l întreb pe preşedintele Raisi acest lucru şi multe altele. Ar fi fost primul său interviu pe pământ american, în timpul vizitei sale la New York pentru Adunarea Generală a Naţiunilor Unite”, declară Christiane Amanpour.

Preşedintele mi-a sugerat să port vălul, pentru că suntem în lunile sfinte ale lui Muharram şi Safar. Am refuzat politicos. Suntem la New York, unde nu există nicio lege sau tradiţie în ceea ce priveşte voalul. Am subliniat că niciun preşedinte iranian anterior nu a repetat această solicitare atunci când i-am intervievat în afara Iranului”, a relatat jurnalista americană.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele