Președintele Parlamentului canadian a demisionat după omagierea unui fost nazist

0
- Reclama -

Liderul Camerei Comunelor, Anthony Rota, și-a anunțat demisia, în urma scandalului provocat de omagiul adus unui veteran ucrainean care a luptat alături de naziști în cel de-al Doilea Război Mondial.

 

 

 

Incidentul a avut loc în timpul vizitei președintelui Volodimir Zelenski în Canada.

- Reclama -

Mă ridic cu inima strânsă pentru a-i informa pe deputați de demisia mea din funcția de președinte al Camerei Comunelor”, a declarat Rota în fața Parlamentului, vorbind despre „regretul său profund pentru greșeala făcută”.

Și ministrul canadian de externe Melanie Joly a declarat marți că președintele Camerei Comunelor ar trebui să demisioneze, dar inițial acesta a refuzat.

Amintim, vinerea trecută, în timpul vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Rota l-a numit pe acest veteran un erou de război, un imigrant din Ucraina.

Ulterior s-a constatat că fostul soldat Yaroslav Hunka, în vârstă de 98 de ani, care a fost ovaționat de parlamentari de două ori, a servit într-una dintre unitățile SS Waffen ale lui Adolf Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Incidentul a fost numit drept scandalos de către Rusia

Citește și: Construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă ar putea finanțată de Canada

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele