Președintele PNL își conturează profilul de prim-ministru. PNL sesizează Avocatul Poporului pentru supraimpozitarea contractelor de muncă part-time

0

PNL a depus la Avocatul Poporului sesizarea privind neconstituționalitatea Ordonanței 4/2017, care supraimpozitează contractele de muncă part-time.

Ludovic Orban, președintele PNL: Sunt încălcate 5 articole din Constituție (…) Este îngrădit dreptul la muncă, se instituie o discriminare între angajați și angajatori și justa instituire a sarcinilor fiscale. Acest act reflectă disperarea Guvernului, foamea de bani și dorința de a scoate bani din piatră seacă, de la orice fel de cetățean sau companie, prin orice fel de mijloace.

Citiți și Dragnea schimbă guvernele PSD-ului, economia României se duce în jos

Declarațiile de după depunerea sesizării PNL la Avocatul Poporului pentru atacarea la CCR a ordonanței 4/2017 privind plata CAS și CASS pentru angajații part-time sau în acord.

Guvernul a pregătit introducerea pentru angajatori a obligaţiei de a plăti contribuţii CAS şi CASS la nivelul salariului minim, astăzi de 1.450 lei, pentru salariaţii cu timp parţial de muncă, indiferent dacă remuneraţia este sub nivelul salariului minim, documentul în acest sens fiind deja redactat.

Vor fi exceptaţi angajaţii care au în paralel un contract de muncă cu normă întreagă, studenţii şi pensionarii.

La acest moment, din calculul guvernanţilor rezultă că sunt, în total, 500.000 de contracte de muncă part-time.

Obligaţia de plată la acest nivel a contribuţiei la pensie şi sănătate pentru contracte part-time este prevăzută, în noul program de guvernare, să fie introdusă din luna august a acestui an. Iniţial, termenul avansat, prin programul de convergenţă trimis în primăvară la Comisia Europeană, era luna iunie.

Surse guvernamentale au transmis Profit.ro că actul normativ care introduce noua obligaţie de plată a fost redactat şi pregătit să fie aprobat de Executiv.

„Vor fi excluşi studenţii, pensionarii şi cei care au în paralel un contract individual de muncă full-time”, au arătat sursele.

Menționăm faptul că Ordonanța nr. 4/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal va intra în vigoare de la 28 iulie 2017.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele