VIDEO: Președintele vede doar politicieni cinici, dar nu se revendică dintre ei

0
citu iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că va convoca săptămâna viitoare partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Cîţu a fost adoptată de plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor.

 

„Acum suntem în situaţia de a trebui să găsim o soluţie. Trebuie să găsim o soluţie, România trebuie să fie guvernată. Pandemia, criza preţurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva. Acest cineva este Guvernul României. Aşadar, este nevoie de soluţii şi este momentul pentru decizii mature, este nevoie de decizii mature din partea politicienilor, din partea partidelor politice. Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature şi să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cer maturitate şi responsabilitate”, a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Vezi și Video: Moţiunea PSD a fost citită în Parlament de liderul deputaţilor social-democrați, Alfred Simonis.

Politicieni iresponsabili, dar Iohannis nu e!

Iohannis crede că situaţia politică din România este una complicată şi a fost generată de moţiunea de cenzură, despre care spune că a fost trecută prin Parlament de „politicieni cinici”.

„În ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică, majoritatea lucruri urâte. Politicienii s-au obişnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul, să se acuze de diferite lucruri, asta inclusiv în interiorul partidelor. Oamenii nu ştiu ce să mai înţeleagă. Este o situaţie complicată, o situaţie care a fost generată de această moţiune şi trecerea ei prin Parlament de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alţii clamând grija pentru români şi aşa mai departe. Haideţi să vedem totuşi ce s-a întâmplat, dincolo de aceste declaraţii. USR a fost parte din coaliţia de guvernare, USR a plecat din Guvern şi a votat, împreună cu PSD şi AUR, moţiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriţi să-i spuneţi”, a afirmat şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Iohannis a arătat că unii politicieni s-au gândit „să mai adauge o criză” la cele deja existente.

„Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este cuvântul criză. Suntem într-o criză a sistemului de sănătate publică, suntem în plină pandemie. Valul patru ne-a lovit şi ne-a lovit rău. Suntem într-o criză a preţului la energie, o criză care este şi europeană şi globală. De lucru ar fi suficient pentru politicieni să rezolve problema pandemiei, să rezolve problema preţului la electricitate, dar ce s-au gândit unii dintre politicienii noştri: să mai adauge o criză, o criză a guvernării. În acest fel, astăzi, în Parlamentul României, a fost votată o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, care a avut succes. Deci, cum se spune mai colocvial, Guvernul a picat în Parlament”, a declarat Iohannis.

Iohannis a anunţat, totodată, că va convoca partidele politice săptămâna viitoare la consultări.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Cîţu a fost adoptată, marţi, de Parlament.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele