Președinții PSD din Transilvania îi cer lui Liviu Dragnea să convoace în cel mai scurt timp o ședință a Comitetului Executiv Național

1

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea (PSD) anunță într-o postare pe Facebook că filialele PSD din Transilvania au avut o întâlnire sâmbătă după-amiaza, la capătul căreia au decis să-i ceară președintelui Liviu Dragnea să convoace Comitetul Excecutiv Național al partidului ”pentru a clarifica eventualele nemulțumiri ale unor colegi.” Apelul liderilor din Transilvania are loc pe fondul creșterii tensiunilor interne, generate de grupul anti-Dragnea condus de Paul Stănescu și Niculae Bădălău care încearcă să strângă masa critică necesară pentru a-l determina pe liderul PSD să se retragă de la șefia partidului.

Redăm postarea integral

Am avut in aceasta dupa amiaza o intalnire cu colegii din PSD din Transilvania. Am discutat cateva ore, fiecare cu…

Publicată de Gabriel-Valer Zetea pe Sâmbătă, 15 Septembrie 2018

”Am avut in aceasta dupa amiaza o intalnire cu colegii din PSD din Transilvania. Am discutat cateva ore, fiecare cu argumentele sale, despre directia in care trebuie sa se indrepte pe termen scurt si mediu Partidul Social Democrat. M-am bucurat enorm sa vad ca parerile coincid in cele mai multe privinte si am stabilit ca incepand de astazi vom vorbi intre noi, membrii PSD din Transilvania, mult mai des si vom avea pozitii unitare atunci cand se va vorbi despre viitorul nostru.

Sustinem fara rezerve Guvernul PSD-ALDE si aplicarea in continuare a Programului de Guvernare.

Toate atacurile si disensiunile publice intre membrii PSD cu functii de conducere de la Bucuresti trebuie sa inceteze rapid pentru a ne concentra pe rezultatele guvernarii si pentru a ne putea tine de cuvantul dat romanilor in 2016.

Cerem presedintelui Liviu Dragnea convocarea in cel mai scurt timp posibil a unei sedinte (sau a cate sedinte este nevoie) a Comitetului Executiv National pentru a clarifica eventualele nemultumiri a unor colegi. PSD este un partid democratic unde fiecare are dreptul sa isi exprime liber punctul de vedere dar ne dorim sa auzim nemultumirile in cadrul sedintelor statutare ale partidului si nu in mass media”

Apelul liderilor filialelor PSD din Transilvania are loc pe fondul creșterii tensiunilor interne din partid, generate de acțiunile grupului de nemulțumiți.

G4Media.ro a dezvăluit vineri că gruparea anti-Dragnea din PSD, condusă de Paul Stănescu și Niculae Bădălău, intenționează să o propună pe Viorica Dăncilă președinte interimar al partidului dacă vor reuși să determine plecarea lui Liviu Dragnea, au declarat pentru G4Media.ro surse din PSD. Propunerea ar figura la punctul doi al scrisorii inițiate de gruparea Stănescu – Bădălău, iar la primul punct ar fi solicitarea ca Liviu Dragnea să se retragă de la șefia partidului.

Dăncilă ar fi nemulțumită de presiunile constante ale lui Liviu Dragnea pentru promovarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere. Așa cum G4Media.ro a scris în repetate rânduri, Viorica Dăncilă a refuzat constant să dea ordonanța cerută de Dragnea.

În acest moment, scrisoarea inițiată de Paul Stănescu și Niculae Bădălău ar fi semnată de circa 15-20 de președinți de organizații județene și de sector, potrivit surselor G4Media.ro. Pe lângă semnăturile strânse deja, ar mai exista și alți președinți dispuși să susțină demersul, numai că aceștia ar fi lideri interimari de filială, care pot fi oricând schimbați din funcție de Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a avut joi o întâlnire la sediul PSD cu premierul Dăncilă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, dar s-a lovit iar de refuzul acestora de a da OUG pentru amnistie.

Pe de altă parte, informația că Liviu Dragnea ar fi spus că e dispus să plece de la șefia partidului dacă i-o cer 30 de șefi de organizații e falsă, potrivit surselor G4Media.ro. Dimpotrivă, Liviu Dragnea caută acum soluții pentru a-i face pe puciști să renunțe la revoltă și să revină alături de el.

Dragnea a câștigat precedentele două înfruntări mari din partid, cu premierii Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, și în acest moment nu e clar ce șanse are gruparea Stănescu – Bădălău de a-și impune punctul de vedere.

Citește și Protest al magistraților din toată țara anunțat pentru duminică în fața Curții de Apel București

De Vlad Mitu

 

1 comentariu

  1. Cred ca era mai importanta VIATA ROMANILOR din judetele Harghita , Covasna si Mures decat o astfel de problema ! Ce pozitie ati luat voi , cei din TRANSILVANIA , in legatura cu declararea limbii maghiare ca a doua limba oficiala in ROMANIA ?! Asa intelegeti sa sarbatoriti CENTENAR-ul ?!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele