Prețul petrolului a început să scadă

0

Preţurile petrolului au scăzut joi, în urma datelor referitoare la declinul record al economiei Statelor Unite.

 

Investitorii au vândut active considerate riscante, în urma unui tweet al lui Donald Trump în care acesta a pus problema amânării alegerilor.Data alegerilor prezidenţiale este inclusă în Constituţia SUA, dar remarcile lui Trump sunt văzute drept un atac la integritatea viitoarelor alegeri, ceea ce îngrijorează investitorii.

Contractele futures pentru petrolul american West Texas Intermediate (WTI) au închis în declin cu 1,35 dolari, sau cu 3,3%, la 39,92 dolari pe baril, după ce în timpul tranzacţiilor au coborât cu până la 5%.

Contractele futures pentru petrolul Brent, care expiră vineri, au coborât cu 81 de cenţi, sau cu 1,9%, la 42,94 dolari pe baril.”Există potenţialul unor incertitudini politice serioase în Statele Unite, dacă data alegerilor americane va fi contestată”, a declarat John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York.PIB-ul american a scăzut cu 32,9% în termeni anuali, cel mai grav declin al producţiei de când guvernul înregistrează astfel de date, în 1947. În plus, solicitările săptămânale pentru indemnizaţii de şomaj au crescut, semn că înrăutăţirea epidemiei de coronavirus în mari părţi ale ţării are impact asupra economiei.

Citește și:Negoiță, atacuri în valuri la adresa primarului Firea

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele