Prețul petrolului continuă să crească

2

Preţurile petrolului au continuat să crească marţi, iar ţiţeiul Brent s-a apropiat de 80 de dolari pe baril, în pofida răspândirii rapide a variantei de coronavirus Omicron, susţinut de problemele de aprovizionare şi de aşteptările pentru o scădere a stocurilor din SUA săptămâna trecută.

 

Cotaţia ţiţeiului Brent a crescut cu 60 de cenţi, sau cu 0,8%, la 79,20 dolari pe baril. Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 57 de cenţi, sau 0,8%, la 76,14 dolari pe baril.

Ambele contracte au urcat la cele mai înalte niveluri dintr-o lună, sprijinite de creşterea cotaţiilor acţiunilor în SUA.

”Piaţa de capital pare gata să încheie anul la sau aproape de maxime record, cu un efect uşor şi asupra pieţei petrolului, ceea ce duce la creşterea preţurilor ţiţeiului”, a declarat Jim Ritterbusch, preşedintele Ritterbusch and Associates LLC din Galena, Illinois.

”Sprijinul vine şi de la întreruperile de producţie în Ecuador, Libia şi Nigeria şi aşteptările unei noi scăderi mari a stocurilor de ţiţei din SUA”, a declarat un analist în domeniul petrolului al UBS, Giovanni Staunovo.

Speranţa de viaţă a americanilor a scăzut

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele