Preţul unui sejur a scăzut cu 21% în sezon

0

Numărul rezervărilor last minute s-a dublat în sezonul estival de anul acesta, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce tariful mediu al unui pachet de cazare pentru două persoane, trei nopţi, în acest sezon estival a scăzut cu aproximativ 21%, comparativ cu 2019, a anunţat marţi platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

 

“Pe fondul pandemiei, sezonul estival a început anul acesta cu o lună întârziere, însă platforma Travelminit.ro a reuşit să depăşească volumul rezervărilor din anul trecut. Tichetele şi cardurile de vacanţă au fost printre principalele metode de achiziţie a vacanţelor care au contribuit la repornirea turismului intern. De asemenea, s-a observat tendinţa turiştilor de a rezerva cu precauţie vacanţe. Aproximativ 60% dintre aceştia au preferat anul acesta concediile de tip last-minute, rezervate chiar cu mai putin de 48h înainte de începerea vacanţei, contrar tendinţelor din anii trecuţi când rezervările se făceau timpuriu pentru a profita de oferte early booking“, au anunţat într-un comunicat reprezentanţii platformei.

Compania anunţă totodată o creştere semnificativă a numărului de rezervări last minute şi cu anulare gratuită în sezonul estival din acest an.

“Perioada iulie-august era de fel destinată concediilor în afara ţării, în timp ce vacanţele erau rezervate de români şi plătite uneori chiar şi cu un an înainte pentru a se beneficia de preţuri reduse. Pandemia însă a schimbat, printre altele, şi comportamentul turiştilor, aceştia preferând anul acesta să opteze pentru vacanţe interne de tip last-minute. După ce au analizat evoluţia virusului, turiştii au pus în balanţă avantajele şi dezavantajele călătoriilor interne în contextul restricţiilor”, arată platforma.

Potrivit statisticilor publicate de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, numărul rezervărilor efectuate cu 1, 2 sau 14 zile înainte de check-in s-a dublat în sezonul estival din 2020, comparativ cu anul trecut. Totodată, 75% dintre clienţi au ales rezervările fără avans sau cu anulare gratuită în perioada iulie-august 2020, 10% creştere faţă de acelaşi interval al anului trecut.

“Informaţiile privind prevenirea coronavirusului disponibile pe platforma Travelminit au cântărit foarte mult pentru turişti, care au ales în rezervarea vacanţelor filtrul COVID-19. Acesta include o serie cuprinzătoare de măsuri, precum dispenser de soluţii dezinfectante, covoraşe dezinfectante, măsuri preventive pentru siguranţa personalului, procedura de check-in/plată, condiţiile de servire a mesei, procedurile de curăţenie cu dezinfectanţi profesionali, serviciul de wellness etc. Peste 1.400 de proprietăţi dintre cele existente pe platforma de rezervări au adăugat informaţii referitoare la modul în care gestionează prevenirea răspândirii virusului în locaţie”, spun reprezentanţii Travelminit.ro.S-au primit peste 11.300 de recenzii utile pe platformă legat de modul în care au fost respectate măsurile de prevenţie de către hotelieri.Destinaţiile de vacanţă preferate ale românilor în această vară au fost litoralul, Delta Dunării şi zonele de munte.

 

Opt unități școlare din județul Cluj se află în scenariul roșu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele