Preţurile petrolului au crescut

2
gaz rusesc carbiune petrol
petrol rusesc

Preţurile petrolului au crescut miercuri cu peste 5 dolari pe baril, în urma planurilor anunţate de Uniunea Europeană de a elimina treptat importurile de ţiţei din Rusia, care au provocat îngrijorări cu privire la reducerea ofertei.

 

Valorile de referinţă ale ţiţeiului au crescut constant în ultimele două luni, după invadarea Ucrainei de către Moscova.

Până acum, Uniunea Europeană a fost reticentă în a opri complet importurile de petrol şi gaze ruseşti, iar planurile sale încă nu sugerează o interdicţie completă pentru toţi membrii UE.

Europa importă zilnic aproximativ 3,5 milioane de barili de petrol şi produse petroliere ruseşti şi depinde, de asemenea, de rezervele de gaze ale Moscovei.

”Stocurile sunt atât de strânse, aşa că, în acest context, când vorbiţi despre această interdicţie, există o mulţime de întrebări despre cum va compensa (Europa) acest lucru”, a spus Phil Flynn, analist senior la Price Futures Group.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 5,17 dolari, sau cu 4,9%, până la 110,14 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate, de referinţă pe piaţa americană, s-au stabilit la 107,81 dolari pe baril, în creştere cu 5,40 dolari sau 5,3%.

România îşi asigură aproape 40% din necesarul de petrol din producție internă

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele