Preţurile petrolului au scăzut cu 3%

0
gaz rusesc carbiune petrol
petrol rusesc

Preţurile petrolului au scăzut joi cu 3%, din cauza îngrijorărilor provocate de noile restricţii din China legate de Covid-19, care s-au adăugat temerilor că inflaţia ridicată şi creşterea ratelor dobânzilor slăbesc cererea de combustibil.

 

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,97 dolari, la 92,67 dolari pe baril, reprezentând o pierdere de 3,1%.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 2,54 dolari, sau cu 2,8%, la 87,01 dolari pe baril.

”Cererea de petrol din vestul lumii, precum şi cea a Chinei, stagnează, în timp ce ofertele se extind treptat, în mare parte datorită creşterii producţiei de şist din SUA”, a declarat analistul Julius Baer Norbert Rucker.

Activitatea fabricilor din Asia a scăzut în august, pe măsură ce măsurile pentru zero Covid şi presiunile asupra costurilor din China au continuat să afecteze afacerile, au arătat sondajele de joi, înrăutăţind perspectivele pentru redresarea fragilă a regiunii.

Paul Stănescu o împinge pe Firea spre o candidatură la prezidențiale

Centrul tehnologic din sudul Chinei, Shenzhen, a înăsprit restricţiile legate de Covid-19, pe măsură ce numărul cazurilor a continuat să crească. Evenimentele mari şi divertismentul în spaţiile interioare au fost suspendate timp de trei zile în cel mai populat cartier al oraşului, Baoan.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele