Prima femeie amendată în Danemarca pentru portul vălului islamic în public

0

Poliţia daneză a aplicat vineri prima amendă pentru portul în public al vălului islamic integral, niqab, relatează presa locală, preluată de AFP.

De la 1 august, în Danemarca este interzisă purtarea niqab-ului sau a altor accesorii care maschează faţa, iar nerespectarea acestei prevederi legale se sancţionează cu amenzi de până la 10.000 de coroane (1340 de euro).

Poliţiştii au fost chemaţi vineri într-un centru comercial din Horsholm, în nord-estul ţării, unde o femeie de 28 de ani, care purta niqab, s-a luptat cu altă femeie, care a încercat să îi smulgă vălul, a relatat un oficial al poliţiei, David Borchersen, agenţiei de presă Ritzau, preluată de AFP. La sosirea forţelor de ordine, femeia îşi pusese niqab-ul înapoi pe cap. Poliţiştii au fotografiat-o şi au obţinut înregistrări ale incidentului de la camerele video de securitate.

Purtătoarea de niqab a fost informată că va fi amendată cu 1000 de coroane (134 de euro) şi că trebuie să aleagă: ori îşi scoate vălul, ori părăseşte spaţiul public. Femeia a ales să plece, a precizat Borchersen.

Citește și Vălul islamic, interdicțietotală în spațiile publice din Danemarca

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele