Prima lectură la Guvern pentru proiectul legii privind măsurile economice

0
ciolacu ciuca
- Reclama -

Proiectul legii de asumare a răspunderii privind măsurile economice va fi discutat, în primă lectură, în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri după-amiază, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

 

„În acest moment, toate cele prinse în legea de asumare, pe care doresc să o trec astăzi prin şedinţă de Guvern, fiind la prima lectură, au fost convenite în coaliţie, asumate, ţinând cont de contextul în care ne aflăm. Nu a fost dorinţa mea ca după două luni de prim-ministru să vin cu măsuri de modificare a Codului fiscal. Am încercat… Azi de dimineaţă am avut întâlniri cu ONG-urile. Urmează (…) să avem întâlnire tripartită şi cu sindicate şi cu patronate. Deci, a fost un dialog permanent, nu a fost nimic făcut pe ascuns”, a precizat Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a subliniat că măsurile fiscale nu coincid cu reforma fiscală prevăzută în cererea de plată numărul 4 din cadrul PNRR.

Potrivit prim-ministrului, în cadrul Guvernului vor fi analizate şi amendamentele depuse de către parlamentari.

„Urmează, în Parlament, să se vină cu amendamente şi vedem, prin şedinţă de Guvern, pe care ni le asumăm sau nu. Sunt nişte măsuri fiscale, nu vorbim de reforma fiscală prevăzută în cererea de plată numărul 4 de anul viitor. Sunt două lucruri total diferite. Să încercăm să ne încadrăm cât mai aproape de ţinta de deficit asumată de către un Guvern al României, indiferent cine l-a condus sau din ce coaliţie a fost creat. Mi se pare un test de maturitate politică şi nu numai”, a explicat premierul.

- Reclama -

Vezi și Când își asumă Guvernul Ciolacu răspunderea pe pachetul de măsuri fiscale

Marcel Ciolacu a subliniat că România nu se poate dezvolta fără fonduri europene şi, „indiferent de costurile politice”, nu vrea să rămână în istoria ţării ca fiind prim-ministrul care „a blocat” bani proveniţi de la Uniunea Europeană.

„Nu vreau să rămân în istoria României ca prim-ministrul care a blocat fondurile europene, chiar dacă aceste lucruri au fost duse în această direcţie de către altcineva. Nu au fost duse de către mine şi vă spun cu toată responsabilitatea că nu au fost duse nici de Nicolae Ciucă, iar dumneavoastră, presa, ştiţi cel mai bine tot adevărul”, a explicat Ciolacu.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele