Primari ”penali” aleși la scrutinul din 27 septembrie. C T Popescu: ”Are un tupeu, o nerușinare încremenitoare”

0

România are nevoie de o lege care să stipuleze că profilul moral, conduita publică și stare de inculpat sunt condiții eliminatorii pentru o candidatură la o funcție publică. Inserarea în Constituție sub formă de lege a sintagmei ”fără penali în funcții publice” este necesară pentru ca oameni controversați să nu mai poată candida la nicio funcție publică.

 

Fără toate acestea, au putut fi aleși primari condamnați cu suspendare sau edili care au recunoscut că au făcut sex cu minore.

La București, Cristian Popescu Piedone a fost ales la sectorul 5, deși are o condamnare în primă instanță de opt ani și jumătate în dosarul Colectiv.

Vezi care sectoare din București își schimbă primarul

Piedone și-a permis să vorbească de justiție

Într-o postare pe Facebook, intitulată “Judecata poporului a decis”, Piedone mulțumește pentru susținere și promite implicare.

Vestea acestei alegeri controversate a tulburat liniștea celui mai sărac sector al Bucureștiului.

Cristian Tudor Popescu: “Are un tupeu, o nerușinare încremenitoare, însă ceea ce a făcut din punct de vedere electoral i-a ținut. Faptul că și-a pus în lozinca sa de campanie verbul a frige, “nu vă mai frigeți cu un alt candidat”, când este condamnat la opt ani și jumătate pentru Colectiv a dat rezultate. Mai ales într-un sector cum este sectorul 5. Acolo este ignoranță, întuneric și sărăcie”.

Cristian Popescu Piedone nu pare dornic să vorbească cu presa pentru un punct de vedere pe această temă.

Cristian Tudor Popescu: “Sunt situațîi în care considerentele morale nu îi interesează pe alegătorii dintr-o localitate, dintr-un cartier. Puțin le pasă de profilul moral al respectivului candidat, dacă au ei impresia că ar putea să le dea ceva. Nu să le facă ceva, să le dea”.

Sex cu minore sau rele tratamente aplicate minorului

Într-o localitate din județul Iași, primarul Damian Butnariu, care a recunoscut că a făcut sex cu două minore în sediul primăriei, a fost și el reales în funcție.

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz Băi, acuzat că și-a umilit fiica țînând-o dezbrăcată cu mâinile la perete a fost reales de localnici, care au sărbătorit victoria în stradă.

Edilul e cercetat penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Acesta ar pute fi condamnat penal și ar putea să-și piardă dreptul de a-și crește copilul.

Vezi cel mai potrivit purificator pentru casa ta pe Casoteca.ro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele