Primăria Capitalei derulează o nouă campanie de sterilizare şi microcipare gratuită

0
- Reclama -

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de miercuri, proiectul de hotărâre referitor la derularea unei noi campanii de sterilizare şi microcipare gratuită a 5.000 de câini de rasă comună, cu deţinător.

 

Actul normativ prevede subvenţionarea din bugetul Autorităţii de Supraveghere şi Protecţia Animalelor (ASPA) a identificării prin microcip şi înregistrarea câinilor în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS) şi sterilizarea câinilor de rasă comună, cu deţinător.

„Primăria Municipiului Bucureşti asigură sterilizarea gratuită a 5.000 de câini de rasă comună, cu deţinător. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de astăzi, proiectul de hotărâre referitor la derularea unei noi campanii de sterilizare şi microcipare gratuită a 5.000 de câini de rasă comună, cu deţinător.

Proiectul prevede subvenţionarea din bugetul Autorităţii de Supraveghere şi Protecţia Animalelor (ASPA) a următoarelor servicii:

- Reclama -

– identificarea prin microcip şi înregistrarea câinilor în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS)

– sterilizarea câinilor de rasă comună, cu deţinător.

De această campanie vor beneficia 5.000 de câini aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, cu domiciliu sau reşedinţa în Bucureşti”, arată o postare de miercuri pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Bucureşti.

Scrumbia de Dunăre este unul dintre puţinii peşti migratori din România

Potrivit sursei citate, identificarea prin microcip şi înregistrarea acestora în RECS, registru gestionat de Colegiul Medicilor Veterinari (CMV), sunt obligatorii prin lege. Microciparea şi înregistrarea în RECS previn abandonul câinilor şi ajută la sancţionarea celor care, totuşi , săvârşesc această contravenţie. Datorită microcipului înregistrat în RECS, autorităţile pot identifica proprietarul câinelui abandonat.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele