Primăria Capitalei va aduce păsări de pradă în Cișmigiu

1
Cișmigiu, București
Cișmigiu

Păsările care fac mizerie în Parcul Cișmigiu ar putea fi alungate cu păsări de pradă, special antrenate în acest scop, a anunțat viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.

 

„Testăm soluții noi pentru un Cișmigiu curat. După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cișmigiu a rămas fără rezolvare, testăm soluții pentru a alunga păsările din parc. În cadrul studiului ‘Ciorile din Grădina Cișmigiu. Vecini cu aripi’, proiect câștigător în cadrul secțiunii de bugetare participativă, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București a desfășurat o acțiune cu caracter experimental.

Citește și Ministrul Mediului: „Bucureștenii s-ar putea trezi cu ursul în Cișmigiu!”

Vrem să verificăm eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop”, a anunțat viceprimarul.

Tomescu a menționat că zona parcului a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialiști să sperie și să gonească populația de păsări ce revine zi de zi în Cișmigiu.

„Vreau să mă asigur că oamenii își pot petrece timpul liber într-un parc civilizat, în care să se poată bucura și de natură, dar și de curățenia pe care o așteaptă”, a transmis Tomescu.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele