Primăria va reabilita 210 kilometri din cei 954 ai reţelei de termoficare din Bucureşti

0

Primăria Capitalei şi Ministerul Fondurilor Europene au încheiat, marţi, un contract de finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Bucureşti, în cadrul acestui proiect urmând să fie îmbunătăţită această reţea pe 210 kilometri din cei 954. În urma acestui proiect, vor fi reduse pierderile.

 

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, marţi, că acest contract îşi propune reabilitarea a 23% din reţeaua de termoficare a Capitalei.

“Semnăm astăzi contractul de finanţare pentru reabilitarea reţelei de termoficare. Este vorba despre un contract pentru 210 kilometri din cei 954 kilometri. Semnăm astăzi, Primăria Capitalei cu Ministerul Fondurilor Europene, contractul de finanţare pentru 210 kilometri, reţea principală din reţeaua de termoficare din 954 km pe care reţeaua îi are, adică 23%”, a afirmat Nicuşor Dan.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

El a spus că în ultimii patru ani numărul de avarii la reţeaua de termoficare a crescut de 420 la 1.300. “Este evidentă problema la care această finanţare răspunde. Din 2016 până în 2020 numărul de avarii, în reţeaua de termoficare, a crescut de la 420 la 1.300. Pierderea pe eficienţa pe energie termică a crescut cu 5%, de asemenea, a crescut considerabil cantitatea de apă care trebuie introdusă în reţea”, a explicat primarul Capitalei.

La loc comanda, Papură revine ca antrenor al Universității Craiova

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele