Video: Deși primarul Fritz a rezolvat problema căldurii în Timișoara, PNL îl atacă pe tema datoriei lăsate de administrația Robu-PNL

Liberalii îl atacă pe primarul USR cu toate forțele, deși datoria municipalității vine din mandatul PNL

1
USR PLUS TIMIS Dominic Fritz Cristian Moș

Primarul Timișoarei a transmis, joi dimineață, pe Facebook, că procedura de furnizare a gazelor va fi finalizată astăzi, asta după ce aseară furnizorul de gaze cu care ajunsese inițial la o înțelegere s-a răzgândit:

 

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public”.

Fritz a transmis că a contactat o nouă firmă și că a virat în conturile Colterm 5 milioane de lei pentru cumpărarea gazelor cu plata în avans:

„Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”, a mai transmis Fritz.

Începând de marți, în Timișoara a fost sistat gazul către firma de termoficare din oraş, înainte de a fi găsit un alt furnizor. Peste 50.000 de gospodării şi majoritatea spitalelor au rămas fără apă caldă şi căldură.

Liberalii îl atacă pe primarul USR cu toate forțele, deși datoria municipalității vine din mandatul PNL

Managementul defectuos al municipalității Timișoarei a condus la acumularea datoriilor, asta e clar, mai ales în timpul mandatelor PNL-iste.

Orașul a fost condus din iunie 2012 până în octombrie 2020 de Nicolae Robu, PNL-ist cu ștate vechi în partid. 

Mai mult, în timp ce președintele PNL, Florin Cîțu, cere ajutorul USR pentru susținerea unui guvern, liberalii cumpără reclamă și promovează pe contul oficial de Youtube mesaje împotriva partiului condus de Dacian Cioloș.

Pe 27 octombrie, pe contul oficial de Youtube al Partidului Național Liberal a fost postat un clip denumit „Incompetența și corupția din administrația USR lasă locuitorii și spitalele fără căldură”. În filmulețul format din colaje video cu știri despre situația din Timișoara, acolo unde a fost sistat agentul termic, primarul USR Dominic Fritz este criticat și făcut responsabil pentru această situație.

Postarea integrală a primarului Dominic Fritz:

Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public.

Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans.

Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză.

Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz.

Liberalii se concentrează pe USR, nu se luptă cu PSD

Liberalii duc o campanie susținută împotriva unor lideri USR, mai ales contra USR-iștilor din Guvernul Cîțu.

Săptămânile trecute, Partidul Național Liberal a cumpărat pe Facebook mai multe reclame în care îi acuza pe foștii miniștri USR ai Sănătății, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu, de situația în care a ajuns România din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid.

În ziua respingerii Guvernului Cioloș de către Parlament, au apărut reclame plătite printr-o firmă care, în trecut, a primit contracte de la Ministerul Mediului în timpul mandatului liberalului Costel Alexe și a cărei patroană a primit o sinecură într-o societate de stat, pe filiera aceluiași minister.

Sursa foto G4media:

postare platita usr

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele