Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a convocat ședința Consiliului Local pentru luni

PNL vrea negocieri politice, nu pare interesat de măsuri urgente anti pandemie

0

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, susține că a convocat ședința Consiliului Local pentru luni pentru că ar fi ”complet iresponsabil” să o amâne în condițiile în care rata de infectare din oraș din ultimele două săptămâni a ajuns la aproape 8 la mie în oraș.

 

Liderul interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a declarat, vineri, citat de ziuadevest.ro, că primarul Dominic Fritz a convocat Consiliul Local pentru a alege „viceprimarii / viceprimarul”, înainte de a finaliza negocierile cu PNL.

„Despre negocierile cu USR PLUS… Am rămas surprins de faptul că primarul Timișoarei a convocat ședința, în care se va face alegerea viceprimarilor, din moment ce încă nu am terminat negocierile. Nu știu cum să iau această atitudine. Se pare că USR PLUS vrea să ducă o negociere de pe poziții de forță, nu este foarte delicat față de noi”, a declarat Nica, în conferința de presă din 13 noiembrie a PNL Timiș.

În replică, Fritz a susținut că orașul are nevoie să iasă din blocajul politic pentru a rezolva o serie de probleme locale.

”Nu știu ce calcule politice și-a făcut, dar nu ne permitem să ținem un oraș și un județ în blocaj politic pentru că un om nu s-a hotărât, o lună după începerea negocierilor, ce vrea să facă, fie el și președintele interimar al PNL Timiș și președinte al CJ”, mai scrie Fritz.

Primarul Timișoarei susține că s-a întâlnit miercuri cu reprezentanții PNL pentru a continua negocierile în vederea unei majorități în Consiliul Local și că ”votul din 27 septembrie duce natural la soluția unor majorități de dreapta USR PLUS – PNL cu câte un viceprimar și un vicepreședinte la Consiliul Județean de la fiecare partid”.

Validarea lui Fritz la Timișoara, atacată pe modelul Nicușor Dan

Redăm mai jos integral postarea lui Dominic Fritz pe Facebook:

”Alin Nica a început să mă atace prin presă și pe Facebook, deși conveniserăm că ne abținem de la declarații publice până la încheierea negocierilor.

Mă acuză că am convocat Consiliul Local pentru luni. Sunt surprins de surprinderea lui Alin Nica, pentru că i-am spus cu subiect și predicat că voi convoca o ședință în momentul în care mandatele celor doi supleanți sunt validate definitiv. Deci nici o surpriză! Am jucat mereu cu cărțile pe față, chit că unii interpretează asta ca slăbiciune. Eu cred că adevărul și cinstea sunt cele mai puternice arme, chiar și în politică. Da, vreau să pun odată în aplicare ceea ce au decis timișorenii în alegeri, în urmă cu aproape 2 luni.

E complet iresponsabil să mai amâni prima ședință a Consiliului Local Timișoara și alegerea viceprimarilor când rata de infectare din ultimele doua săptămâni a ajuns la aproape 8 la mie în oraș. Nu e doar Covid-19, mai sunt urgențe de rezolvat, mari, precum Colterm, iar Primăria are datoria să înceapă să ofere oamenilor servicii publice de calitate: curățenie, trotuare, să repornim proiectul Capitala Culturală. Timișorenii așteaptă soluții și să dăm drumul la treabă cu toate motoarele pornite. Primăria unui oraș ca Timișoara nu poate funcționa cu doar o treime din echipa executivă prevăzută de lege.

Miercuri după-amiază ne-am întâlnit cu PNL să continuăm negocierile pentru a avea la Timișoara și Timiș majorități stabile. Votul din 27 septembrie duce natural la soluția unor majorități de dreapta USR PLUS – PNL cu câte un viceprimar și un vicepreședinte la Consiliul Județean de la fiecare partid. Este soluția firească și e de neînțeles de ce Alin Nica o tergiversează cu tot felul de artificii politicianiste când suntem într-o situație dramatică din cauza epidemiei și efectelor ei asupra vieții oamenilor.

Nu știu ce calcule politice și-a făcut, dar nu ne permitem să ținem un oraș și un județ în blocaj politic pentru că un om nu s-a hotărât, o lună după începerea negocierilor, ce vrea să facă, fie el și președintele interimar al PNL Timiș și președinte al CJ.

Înțeleg că e campanie electorală pentru parlament. Dar localele au trecut de mult. Oamenii ne-au votat și la Timișoara și la Timiș să cooperăm și să găsim soluții.

Fac un apel la responsabilitate din partea tuturor consilierilor aleși în Consiliul Local Timișoara, din toate partidele, PNL, PSD și Pro România, să începem să lucrăm împreună pentru ieșirea cu bine din criza asta, acum”.

Vezi și Casoteca.ro/magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele