Primul episod din Game of Thrones a fost vizionat ilegal de 55 de milioane de ori în primele 24 de ore după lansare

0
- Reclama -

Cifre recente arată că primul episod din Game of Thrones a fost vizionat ilegal de 55 de milioane de ori în primele 24 de ore după lansare.

Dintre acestea, un procent de 12,2 a fost prin intermediul descărcărilor și 11,3% prin intermediul site-urilor de tip torrent. O analiză recentă publicată de Kaspersky Lab arătase că descărcările ilegale de filme și seriale sunt adesea folosite ca vehicule de malware. Fanii Game of Thrones sunt cei mai expuși riscului: în 2018, acesta a reprezentat 17% din întregul conținut piratat infectat, la nivel mondial, cu 20.934 utilizatori atacați.

Anton V. Ivanov, Security Researcher la Kaspersky Lab, explică:

„Analiza noastră arată clar că distribuitorii de programe malware folosesc emisiunile TV care sunt la  mare căutare pe site-urile piratate: acestea sunt, de obicei, drame care au beneficiat de o promovare intensă sau seriale de acțiune. Primele și ultimele episoade, care atrag cei mai mulți spectatori, sunt cele mai expuse falsificărilor. Infractorii cibernetici tind să profite de loialitatea și nerăbdarea oamenilor, astfel încât promit un material nou-nouț pentru descărcare, care este, de fapt,  o amenințare cibernetică. Având în vedere că a început sezonul final al Game of Thrones, am dori să avertizăm utilizatorii că este foarte probabil să existe o creștere a cantității de programe malware deghizate ca noi episoade ale acestui serial.”

Citește pe News4IT ce poți face pentru a-ți proteja telefonul sau PC-ul de atacurile informatice!

- Reclama -

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele