Primul pas pentru demiterea lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților: Ponta anunță un amendament prin care președintele să fie schimbat mai ușor

0

Victor Ponta, președintele partidului Pro România, a anunțat luni că va depune în Camera Deputaților un amendament la regulament, astfel încât schimbarea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei să poată fi realizată la cererea a jumătate plus unul dintre deputați.

În acest moment, schimbarea președintelui Camerei se poate face doar la propunerea liderului grupului parlamentar care l-a propus. În cazul lui Liviu Dragnea, propunerea ar trebui să vină de la Vasile Daniel Suciu, liderul grupului PSD, un deputat de Bistrița. Abia după ce liderul grupului face propunerea, ea trebuie să treacă de Biroul Permanent al Camerei Deputaților și abia apoi să ajungă la vot – o procedură extrem de greoaie.

”Facem noi acest amendament și sperăm ca atât opoziția, cât și o parte din deputații PSD să susțină amendamentul. Nu mai putem lăsa la șefia Camerei Deputaților un dublu condamnat, nu mai putem permite să fie locul în care se promovează legi pe baza interesului personal al lui Liviu Dragnea”, a spus Victor Ponta într-o conferință de presă la Parlament.

Citește și Firea, critici pentru social-democrații care nu și-au mai asumat cererea de demisie a lui Dragnea:Înainte de orice, trebuie să fim demni

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele