Principalii indici de la BVB, scăderi de circa 10% în deschiderea ședinței de astăzi

0
bursa bucuresti bvb
- Reclama -

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de astăzi, iar la 10 de minute de la debut consemna tranzacţii în valoare de 14,23 milioane de lei (2,9 milioane de euro), evoluția BVB fiind în ton cu cea a piețelor internaționale.

 

Principalele burse din Asia, spre exemplu, au înregistrat pierderi semnificative, ca urmare a propagării epidemiei mondiale de coronavirus şi ale prăbuşirii pieţei petrolului, care a condus la o apreciere a yenului japonez în raport cu dolarul, transmite AFP, citată de Agerpres.

La BVB, indicele principal BET (care arată evoluţia celor mai lichide 16 companii), înregistra o scădere de 9,79%, până la 8.520,67 de puncte, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în scădere cu 9,56%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 10,18% din valoare, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a depreciat cu 9,39%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor era pe minus cu 9,59%.

- Reclama -

Totodată, BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a depreciat cu 12,44%, dar conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau societăţile Electroputere (+4,55%), Rompetrol Rafinare (+3,7%) şi MedLife (+3,62%).

Pe de altă parte, scăderi au marcat acţiunile Carbochim (-10,81%), Prebet (-6,98%) şi Comelf (-6,91%).

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele