Probleme cu Protocolul SRI semnat în 2009 de ÎCCJ, DNA şi SRI

0

În urmă cu doua zile SRI a făcut public protocolul semnat în 2009 de șeful SRI, George Maior și reprezentantul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie(ÎCCJ), Nicolae Popa. Se pare însă că Protocolul ridică o serie de probleme. Actuala șefă a ÎCCJ declară că „se gândeşte” să facă o sesizare la Parchetul General în legătură cu reclamaţia lui Nicolae Popa că semnătura care apare pe protocolul între ÎCCJ, DNA şi SRI nu este a lui.

Citește aici despre Protocolul SRI

Nicolae Popa, fost preşedinte al ÎCCJ, a ridicat marţi de la Instanţa supremă o copie a protocolului de cooperare încheiat în anul 2009 între ÎCCJ, Parchetul General şi SRI, document pe care apare şi semnătura lui.

El a avut o discuţie cu Cristina Tarcea.

„Ordinul semnat în 14 septembrie 2009 este ordinul prin care a fost împuternicită doamna vicepreşedinte de atunci, Lidia Bărbulescu, să exercite funcţiile de preşedinte cu delegaţie al Înaltei Curţi. I-am arătat ordinele domnului Popa, el le-a văzut. El mi-a spus că ‘de jure’ a fost preşedinte până la 14 septembrie, dar ‘de facto’, de la 1 septembrie, dânsul nu şi-a mai exercitat prerogativele. Pur şi simplu, vă spun ce mi s-a relatat. Domnul preşedinte (Nicolae Popa – n.r.) mi-a relatat faptul că se gândeşte foarte serios să facă o sesizare la Parchet şi sincer mă gândesc să fac şi eu o sesizare la Parchet. (…) Desigur, probabil, se va efectua o expertiză pentru a se elucida acest aspect”, a afirmat Tarcea, după întâlnirea cu Popa.

Luni, Serviciul Român de Informaţii a publicat protocolul de cooperare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe document apar semnăturile fostului director al SRI George Maior, fostului procuror general Laura Codruţa Kovesi şi a fostului preşedinte al Instanţei supreme Nicolae Popa.

Popa susţine că el nu a semnat acel document şi că nu ştia despre existenţa lui.

În plus, Nicolae Popa a declarat că protocolul a fost semnat pe data de 2 septembrie 2009, însă el s-a pensionat începând cu 1 septembrie 2009.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele